zaterdag 31 mei 2014

Nederlander uitgeleverd aan Singapore

​De Nederlander Amarnath Jagmohan (52) uit Nickerie, Suriname die vorig jaar werd opgepakt in Trinidad en Tobago, is vandaag vanuit dat land uitgeleverd aan Singapore. Daar werd de  man gezocht voor het gebruik en bezit van vals geld.

Amarnath Jagmohan zou in 2003 bij geldwisselkantoren in de stadstaat hebben geprobeerd om valse euro's in te wisselen voor Singaporese dollars. Hij werd opgepakt en aangeklaagd. Tijdens zijn borgtocht sloeg de man op de vlucht.

Hij werd 29 januari 2013 in deTrinidad & Tobago opgepakt en probeerde op elke mogelijke manier zijn uitlevering te voorkomen. Gisteren mislukte ook de laatste juridische noodgreep van de man, en dus is hij vandaag op het vliegtuig naar Singapore gezet.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Nederlander bekent moord op Belgische motorhandelaar

De Nederlandse Antilliaan Helbert E. (37) heeft gisteren bekend dat hij in 2011 de Belgische motorhandelaar Geert De Lie (44) in de plaats Zottegem heeft doodgeschoten. E. werd afgelopen week door ons land uitgeleverd.

Het motief voor de moord was volgens Helbert E. geld. Tijdens zijn verhoor door de recherche heeft hij verklaard dat "iemand anders" het plan voor de overval op de motorzaak van De Lie bedacht had. Een naam noemde hij echter niet.

Justitie denkt dat Howard T., die in 2011 in Erwetegem op een werf bij buren van de vermoorde De Lie werkte, mogelijk het brein is achter de fatale roofoverval. T. werd hiervoor al eens opgepakt, maar heeft altijd ontkend en is op vrije voeten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook