woensdag 23 april 2014

Gerechtelijke dwaling moordzaak Lorsé voor het Hof

Het gerechtshofhof in Den Haag behandelt vandaag de mogelijke gerechtelijke dwaling in de zaak rond Ernst Lorsé die tot 10 jaar werd veroordeeld voor de moord op zijn vrouw Joke Lorsé (50), maar die inmiddels weer op vrije voeten is. Mogelijk is Joke gedood door de tot levenslang veroordeelde seriemoordenaar Patrick S.

Joke Lorsé werd 31 december 2009 in een natuurgebied bij Simonshaven doodgeslagen. Haar echtgenoot Ernst L. werd aanvankelijk gezien als de dader, maar hij heeft altijd gezegd dat hij en zijn vrouw zijn aangevallen door een man, die Joke heeft gedood. Bij de plek des onheils is eind oktober in een bos een schuilkelder ontdekt, die vermoedelijk door Patrick S. is aangelegd.

Het hof heeft besloten dat moet worden onderzocht of een van de wapens van S. het letsel op het geziocht van Joke Lorsé kan hebben veroorzaakt. Het gaat om een ijzeren staaf met zeskantige moeren eraan die door S. zijn "magic stick" werd genoemd. Het hof hoort vandaag onder meer twee medewerkers van het Openbaar Ministerie die bij de zaak waren betrokken, om erachter te komen of het OM informatie aan de rechtbank en de verdediging heeft onthouden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook