vrijdag 17 oktober 2008

Aanranding Veenklooster blijkt verzonnen

De aangifte van een aanranding in Veenklooster die vanwege de gelijkenis met de moord op Marianne Vaatstra het Friese dorp deze week deed opschrikken, is vals.

"Onomstotelijk is aangetoond dat er in het geheel niets is gebeurd", melde de politie vanavond.

Maandag werd de omgeving van Veenklooster opgeschrikt door de aanranding van een 14-jarig meisje. Ze deed dinsdag aangifte. Het incident gebeurde vlakbij het weiland waar Marianne Vaatstra in 1999 dood werd aangetroffen. De tiener bleek te zijn verkracht en vermoord. Naar de dader wordt nog altijd gezocht. Onlangs werd het tipgeld in de moordzaak verhoogd.

De politie benadrukte dinsdag direct na het bekend worden van de aangifte dat elk verband tussen beide zaken 'pure speculatie' is.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Karperton verkrachter ook verdacht van moord

Albanees Arvin Y. (23) die 15 oktober in Alkmaar werd aangehouden vanwege een verkrachting die op 12 september werd gepleegd vanuit parkeergarage de Karperton, wordt inmiddels ook verdacht van de moord op Marcel Henneman (43). Henneman werd door de openstaande deuren van zijn garage aan de Spanjaardstraat in zijn borst geschoten. Hij overleed diezelfde dag in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Als gevolg van de verhoren wordt Arvin Y. nu ook verdacht betrokken te zijn geweest bij een ander ernstig zeden-en geweldsdelict dat op 28 september in Alkmaar heeft plaatsgevonden. Hierbij werd een echtpaar thuis in de Vermeerstraat overvallen, de vrouw verkracht en de man neergestoken. Hij is voor de drie misdrijven gisteren voorgeleid bij de rechter-commissaris die hem voor veertien dagen in bewaring heeft gesteld. De verdachte zit 'in beperkingen'wat betekent dat hij alleen contact met zijn advocaat mag hebben.

De politie kwam Arvin Y. op het spoor na tips die waren binnengekomen over een verkrachting in september. Het Noordhollands Dagblad en het regionale opsporingsprogramma Ter Plaatse hadden aandacht besteed aan de zaak.

Buren hoorden op zaterdag 3 mei jl. schoten en zagen daarna iemand wegrennen. Zij vonden de zwaargewonde Marcel in zijn garage. Volgens omstanders was er vier keer geschoten. Twee kogels raakten het lichaam van het slachtoffer.
Marcel Henneman was gecertificeerd beveiliger bij een toezichthouder op de prostitutiestraat de Achterdam.


Grotere kaart weergeven
De Spanjaardstraat in Alkmaar. De Karperton is het Blauwe gebouw aan het kanaal, linksboven op de kaart.
Update 20 Oktober 2009 Arvin Y. handelde in opdracht van geesten

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Verdachte vrijgelaten in zaak Marlies

Lichaam Marlies gevonden

Jamie Richardson, de zgn '4e verdachte' in de zaak Marlies is vandaag vrijgelaten. Richardson is de stiefvader van Ryan's inmiddels ex-vriendin Shanti. Hij was de avond van Marlies' verdwijning met Ryan in Karel's bar, maar was daar door Ryan om 10 over één alleen achtergelaten. Twee uitsmijters konden dat getuigen. Richardson heeft vervolgens Ryan gebeld, maar deze nam niet op. Volgens Richardson was Ryan kort na Marlies vertrokken. Het contact dat Ryan met Marlies had tijn zij beiden nog in Karel's bar waren is op bewakingscamera's vastgelegd.
Omdat inmiddels ook Vincent Pieters, de broer van ryan is vrijgelaten zijn nu alleen nog Ryan en Siegmar Marchena onder arrest. Vincent werkte die avond gewoon bij het pompstation van zijn oom. Zoveel is duidelijk geworden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Geen boete voor bankslaper

Het is moeilijk om de politie nog serieus te nemen. Menigeen wordt heengestuurd als hij aangifte wil doen en als je de politie dringend nodig hebt, hebben ze geen manschappen. Zo niet als het gaat om de echte misdadigers die de samenleving bedreigen: de 'Bankslapers'.

Paroolredacteur Peter van Brummelen werd bekeurd omdat hij in het Oosterpark op een bankje in slaap was gevallen. Hij was het er niet mee eens, en stapte naar de rechter. 
Meer dan een jaar geleden dommelde hij in een septemberzonnetje weg op een bankje in het Oosterpark. Hij werd wakker gemaakt door twee agenten die het een ernstig vergrijp vonden en direct een bekeuring uitschreven.

Onvermurwbaar waren ze: 75 euro boete. Als van Brummelen bezwaren had, moest hij maar naar de rechter. En dat heeft hij gedaan, al duurde het wel even voor hij aan de beurt was.

Het ging van Brummelen vooral  om de absurditeit van de hele zaak. "Ik hoor de agent het me nog toeblaffen: 'Meneer, we hebben u luid en duidelijk horen snurken!' Dat snurken komt ook voor in het proces-verbaal." Hij zou namelijk met zijn snurken de openbare orde hebben verstoord

De kantonrechter glimlacht hij het voorleest Van Brummelen mag uitgebreid uiteenzetten waarom hij bezwaren heeft tegen zijn tenlastelegging. Hij zegt dat het doen van een dutje niet echt ongebruikelijk is in de parken van Amsterdam. Slapen in het openbaar is volgens de APV (Algemene Plaatselijke verordening) verboden, maar dat is vooral om dronkaards, junks en zwervers te kunnen aanpakken

Van Brummelen zegt niet alleen te staan in zijn verbazing over de bekeuring. Een stuk dat hij er vorig jaar over schreef, maakte nogal wat media-aandacht los: de Volkskrant, Radio Noord-Holland, AT5, de Avro en GeenStijl doken er bovenop.

Bovendien werd hij daarna op het betreffende politiebureau uitgenodigd. De wijkteamchef wilde kwijt dat de twee agenten nog in opleiding waren en dus zeer onervaren. Toch raar dat die onervarenheid hem 75 euro zou moeten kosten.

De officier van justitie vindt de bekeuring ook overdreven, zij het om andere redenen. Ik heb mij wel schuldig gemaakt aan 'slapen op of aan de openbare weg', maar van overlast was daarbij volgens haar geen sprake. Ze adviseert daarom af te zien van de bekeuring. Dat gaat goed. Nu de rechter. Hij windt er geen doekjes: van hemzelf mag je in een park best wegdommelen. Maar in de APV staat dus dat het niet mag. ('Als u het daar niet mee eens bent, moet u niet bij mij, maar bij de politiek zijn.') Het vonnis daarom: meneer Van Brummelen is wel schuldig, maar hoeft niet te betalen.

 

Video

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Politie onderzoekt 'tweede verdachte' van moord op Tamara Wolvers

tamarawolvers De politie in Alphen aan den Rijn zal de ongemonteerde opnames van het tv-programma 'Het zesde zintuig' bekijken in verband met de onopgeloste moord op Tamara Wolvers.

In de uitzending van afgelopen donderdag werd door twee paragnosten verklaard dat er een tweede verdachte betrokken zou zijn bij de moord op de 28-jarige Alphense. Zij werd in 2006 door verstikking en messteken om het leven gebracht. De enige verdachte is door de rechtbank vrijgesproken bij gebrek aan bewijs.

De politie zegt vrijdag dat er nooit eerder een tweede verdachte in beeld is geweest. Plaatsvervangend districtschef Krishna Taneja steunt het besluit van Tamara’s ouders om 'Het zesde zintuig' in te schakelen maar wijst er op, dat de waarde van paragnosten in strafzaken beperkt is.

Eerder werd haar aangetrouwde oom Jaco G. vrijgesproken van het misdrijf.

Als er geen resultaten zijn dan worden mogelijk binnenkort nog twee piskijkers aangesteld en kunnen we Jomanda vragen wie de dader is.

Er is nog nooit een misdaad opgelost naar aanleiding van wat helderzienden te vertellen hebben. Pas op het moment dat helderzienden gaan zeggen: "Die-en-die die heeft het gedaan. Dit is zijn adres en Sofi-nummer. Daar ligt het lijk en het moordwapen vind je daar." dan pas heeft het zin.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook