vrijdag 17 oktober 2008

Karperton verkrachter ook verdacht van moord

Albanees Arvin Y. (23) die 15 oktober in Alkmaar werd aangehouden vanwege een verkrachting die op 12 september werd gepleegd vanuit parkeergarage de Karperton, wordt inmiddels ook verdacht van de moord op Marcel Henneman (43). Henneman werd door de openstaande deuren van zijn garage aan de Spanjaardstraat in zijn borst geschoten. Hij overleed diezelfde dag in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Als gevolg van de verhoren wordt Arvin Y. nu ook verdacht betrokken te zijn geweest bij een ander ernstig zeden-en geweldsdelict dat op 28 september in Alkmaar heeft plaatsgevonden. Hierbij werd een echtpaar thuis in de Vermeerstraat overvallen, de vrouw verkracht en de man neergestoken. Hij is voor de drie misdrijven gisteren voorgeleid bij de rechter-commissaris die hem voor veertien dagen in bewaring heeft gesteld. De verdachte zit 'in beperkingen'wat betekent dat hij alleen contact met zijn advocaat mag hebben.

De politie kwam Arvin Y. op het spoor na tips die waren binnengekomen over een verkrachting in september. Het Noordhollands Dagblad en het regionale opsporingsprogramma Ter Plaatse hadden aandacht besteed aan de zaak.

Buren hoorden op zaterdag 3 mei jl. schoten en zagen daarna iemand wegrennen. Zij vonden de zwaargewonde Marcel in zijn garage. Volgens omstanders was er vier keer geschoten. Twee kogels raakten het lichaam van het slachtoffer.
Marcel Henneman was gecertificeerd beveiliger bij een toezichthouder op de prostitutiestraat de Achterdam.


Grotere kaart weergeven
De Spanjaardstraat in Alkmaar. De Karperton is het Blauwe gebouw aan het kanaal, linksboven op de kaart.
Update 20 Oktober 2009 Arvin Y. handelde in opdracht van geesten

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: