donderdag 9 september 2010

Uitspraak: standje voor omgekochte agente

Ex politieagente Mücella Ö (22) uit Roosendaalis veroordeeld tot 240 uur taakstraf voor het geven van vertrouwelijke informatie aan wietkweker Karim K over op handen zijnde politieinvallen. De OvJ had 4 maanden geëist.

Eerder al werd Mücella Ö ontslagen door het korps Midden- en West-Brabant. Mücella Ö l ontkent de informatie verkocht te hebben. In de rechtszaal verklaarde ze onder meer bedreigd te zijn door Karim K. Deze Karim K. is eerder al veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf, waarvan twee voorwaardelijk.
 
Update 14-02-11: Karim K is vrijgesproken van omkoping

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: vrijspraak voor dood rapper Rel

Jason B. (27) die eind vorig jaar de Amsterdamse rapper Rel (Farrel Provence) (26) doodschoot, gaat vrijuit. De Groningse rechtbank oordeelt dat de dader handelde uit zelfverdediging.

Jason B., schoot de rapper dood toen deze met drie vrienden zijn woning binnendrong. De drie anderen raakten gewond bij de schietpartij.

Het Openbaar Ministerie had achttien jaar geëist. De rechtbank stelt wel dat doodslag en drie keer poging daartoe is bewezen, maar omdat B. in zijn eigen woning werd aangevallen, mocht hij zich verdedigen.

Daarnaast sluit de rechtbank niet uit dat de slachtoffers zelf de vuurwapens hebben meegenomen. Jason B. zou een van wapens hebben bemachtigd en een aantal keer in het wilde weg hebben geschoten omdat hij in paniek was.

Update 11 januari 2011: Het OM maakt bekend niet in hoger beroep te gaan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook