donderdag 26 augustus 2010

Eis: 4 maanden voor corrupte agente

Tegen voormalig agente Mücella Ö.(22) uit Roosendaal  is voor de rechtbank in Breda zes maanden cel waarvan twee voorwaardelijk geëist voor het in ruil voor de belofte van geld, vertrouwelijke gegevens over hennepkwekerijen doorspelen aan Karim K., een kennis.

Deze Karim K., gebruikte de adressen om hennepkwekers te waarschuwen voor een politie-inval in ruil voor geld. Dit kwam aan het licht nadat in december 2008 een betrapte hennepkweker de politie vertelde over de tip die K. hem had gegeven. K. is in februari van dit jaar veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf waarvan twee voorwaardelijk.

Mücella Ö. kwam in januari 2007 in dienst bij de politie. Als surveillant was ze belast met verkeer en veiligheid. Na haar aanhouding in maart 2009 werd ze ontslagen.

Ze ontkent dat ze informatie uit politiecomputers doorspeelde aan K. vanwege het geld en zegt dat ze door hem werd bedreigd.

Volgens haar advocaat stond de vrouw onder grote psychische druk. Was dit niet het geval geweest, dan had ze volgens hem nooit “haar droombaan” op het spel gezet door informatie aan Karim K. door te spelen.

De raadsman denkt dat hooguit bewezen kan worden dat haar ambtsgeheim heeft geschonden. Omdat ze dit in een situatie van psychische overmacht zou hebben gedaan, vroeg hij ontslag van rechtsvervolging.

Karim K. kreeg eerder voor de omkoping 2 maanden cel. De eis was 5 maanden

Uitspraak op 9 september. Een lachertje: 240 uur taakstraf

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook