donderdag 26 augustus 2010

Eis: 18 jaar voor moord op rapper ‘Rel’

Rapper 'Rel' in betere dagen
Farrel Provence aka 'Rel'

Jason B. (27), de vermeende schutter die in november 2009 de rapper Farrel Provence (26) in Hoogezand zou hebben neergeschoten, moet van het Openbaar Ministerie (OM) achttien jaar de gevangenis in. Rapper 'Rel' zou met vijf anderen het huis van Jason B. hebben bestormd om drugs, geld en een gouden ketting terug te halen die B. eerder zou hebben gestolen. Tijdens het gevecht dat daarop volgde, schoot B. een kogel in het bekken van Farrel. De rapper overleed later in het ziekenhuis in Amsterdam.

    De zaak rond de dood van de rapper uit Amsterdam begon in het voorjaar al bij de rechtbank in Groningen, maar werd onderbroken omdat de rechtbank nog een informant van de inlichtingendienst van de politie wilde ondervragen.

    Volgens Jason B. heeft een getuige de eerdere overval, de beweerde aanleiding voor het schietincident, verzonnen. De informant van de politie bevestigt die lezing. De advocaat van de verdachte stelt dat zijn cliënt louter uit zelfverdediging heeft gehandeld. “Hij zit onschuldig vast”, concludeerde de raadsman tijdens de zitting in mei.

    Het lijkt me dat het OM hier toch een moeilijke zaak heeft. Rel is neergeschoten in Hoogezand en zijn kompanen hebben daar geen hulp gezocht maar hebben Rel in de auto geladen om hem naar Amsterdam te vervoeren waar hij bij het AMC werd gedumpt. Tijdens die rit is ‘Rel’ overleden. Een beetje advocaat zal er op wijzen dat de schotwond van Rel helemaal niet dodelijk had hoeven zijn als hij direct in Hoogezand naar het ziekenhuis was gebracht.


    Update 9 september: Vrijspraak.

    Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook