donderdag 26 augustus 2010

Uitspraak: Vrijspraak voor dievenvanger

Tim van Veen
Tim van Veen (19) uit Almere is door het gerechtshof in Leeuwarden vrijgesproken van het toebrengen van zwaar lichameijk letsel aan inbreker Ben G. (47) met een honkbalknuppel.

De destijds 17 jarige Tim was voor het eerst alleen thuis, met een vriendje en betrapte junk Ben G. die probeerde in te breken in het tuinhuos van de ouderlijke woning. De twee vrienden hielden Ben G. vast totdat de polite arriveerde. Toen Ben G. probeerde te ontsnappen, gaf Tim hem een paar ferme tikken op zijn been.

In plaats van de inbreker te vervolgen, richtte het OM zijn pijlen op Tim wegens mishandeling. Na publicatie van zijn verhaal in de Telegraaf, ca 1 jaar geleden kreeg Tim veel steun, o.a. van PVV voorman Geert Wilders.

Desondanks werd hij door de rechtbank veroordeeld tot 250 euro boete.

Het hof heeft Tim nu vrijgesproken omdat het bewezen acht dat Tim niet meer heeft gedaan dan het geven van een paar tikken op de benen en dat hij dat pas deed toen Ben G. zich aan zijn aanhouding probeerde te onttrekken. Het hof vindt dan ook datTim zich op gepaste wijze , binnen het toelaatbare, geweld tegen Ben G. heeft aangewend.
Het hof vindt dus in tegenstelling tot het OM dat er geen 'poging tot zware mishandeling' is geweest.

Een en ander heeft er begrijpelijkerwijze toe geleid dat Tim er de volgende keer niet zo happig op is om de politie te bellen. Individuele politiemannen hebben hem aangeraden in het vervolg maar gewoon een paar flinke klappen uit te delen en het daarbij te laten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook