maandag 9 november 2009

Amsterdamse rapper ‘Rel’ doodgeschoten

Bij de schietpartij, zondagavond 8 november in een woning aan het Annie M.G. Schmidthof in Hoogezand, is een dode gevallen. Het slachtoffer zou de Amsterdamse rapper Rel zijn.

Jason B. (26) uit Hoogezand werd zondagnacht in zijn huis overvallen door meedere mannen. Er ontstond een handgemeen, waarbij meerdere keren werd geschoten. Rapper Rel zou gewond zijn geraakt en in een auto naar Amsterdam zijn gebracht. Daar is hij achtergelaten in het AMC en maandagmorgen overleden aan zijn verwondingen.

De bewoner van het huis in Hoogezand was zondagnacht al aangehouden wegens wapenbezit. Hij zit nog vast. Zijn advocaat laat weten dat de man inmiddels wordt verdacht van zware mishandeling of doodslag.

Update

De dood van Rel is inmiddels via Twitter bevestigd door bevriend rapper ‘Rotjoch’. Toch is zijn dood nog steeds omgeven met raadsels. Hij wordt door de politie in Groningen wel in verband gebracht met een overval en schietincident in een woning in Hoogezand eerder op zondagavond.

    Een politiewoordvoerder wil niet zeggen of ‘Rel’ die avond ook in dat huis aanwezig was. Wel maakte de Groninger politie woensdag bekend twee verdachten voor de overval te hebben aangehouden.

    Het gaat om twee 22-jarige mannen uit Amsterdam en Foxhol, die zichzelf hadden gemeld bij de politie en hun betrokkenheid in het schietincident in Hoogezand hebben toegegeven. Eerder al werd de bewoner van het huis in Hoogezand aangehouden. Hij zit nu vast op verdenking van moord, poging tot doodslag, danwel zware mishandeling.

    Update 26 augustus 2010: Tegen Jason B. is 18 jaar geëist.

    Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook