zondag 8 november 2009

Dode en twee gewonden bij Inbraak in Nuenen

De politie heeft zondagochtend in de vijver in de achtertuin van de woning van de familie Besseling op de Opwettenseweg 50 in Nuenen een dode (Marcel Hoefnagels uit Gerwen) gevonden. Bovendien troffen de agenten de bewoner van het huis, wespenbestrijder Piet 'Bentje' Bisseling (52), zwaargewond (bijtwonden en gebroken duim) aan.

Hij moest naar het ziekenhuis. Ook zijn partner Mimi 'Mientje' van Deurzen (55) is lichtgewond (steek met een riek in haar been, kneuzingen) naar het ziekenhuis gebracht. Een politiewoordvoerder kan nog niet zeggen hoe Hoefnagels is overleden en de anderen gewond zijn geraakt.

De politie ging af op een melding van inbraak om ca. kwart over 9. De bewoners en de inbreker zouden ruzie hebben gekregen in de achtertuin. De politie onderzoekt of dit ook inderdaad de toedracht is geweest. Agenten ondervragen momenteel anderen die in de woning aanwezig waren.

Update

Volgens een bekende van de bewoners zouden de bewoners gewond zijn raakt en is de inbreker komen te overlijden. De politie stelde in eerste instantie dat het zou gaan om een inbraak, maar was daar later op de ochtend minder stellig over. Buiten de inbreker en het echtpaar heeft de politie nog meer mensen in het huis aangetroffen. Wat hun rol is, wordt nog onderzocht.

Volgens de bekende van de bewoners heeft de vrouw van het paar aan de Opwettenseweg nummer 50 een inbreker betrapt toen zij in de tuin wilde gaan werken. Vervolgens zou de inbreker haar gestoken hebben met een riek. Bentje, de partner van de vrouw zou zich vervolgens op de inbreker hebben gestort, waarna een worsteling ontstond. Daarbij is de inbreker komen te overlijden en raakte de man zwaargewond.

Het echtpaar is overgebracht naar het ziekenhuis.

De boerderij aan de Opwettenseweg, waar het drama zich voltrok, is in twee woningen gesplits. Broer en zus van Deurzen wonen naast elkaar. Het is Gonnie van Deurzen, de vrouw op nr 52 die de politie heeft gewaarschuwd omdat zij geschreeuw hoorde bij haar buurvrouw/schoonzus. De plaats van het delict wordt inmiddels overstroomd door bekenden van het stel. Zij willen weten wat er gebeurd is. De politie verhoort de overige mensen die in het pand aanwezig waren. Het onderzoek op de PD duurt nog tot in de late avond. De Opwettense weg is afgesloten

De dode is Marcel Hoefnagels (34) uit Gerwen. Mogelijk kwam hij af op het geld of de voorraad van SRV man Harrie van Deurzen op nr 52.

Update 10 November: Marcel Hoefnagels zou zijn verdronken. Of het puur om een inbraak ging is niet zeker. Hoefnagels zou gezegd hebben ‘door Jezus gestuurd’ te zijn. Besseling zegt op leven en dood gevochten te hebben.

Opwettenseweg 50, Nuenen

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook