dinsdag 10 november 2009

Inbreker Nuenen verdronken

Marcel Hoefnagels (34) die zondag werd gedood bij een inbraak aan de Opwettenseweg in het Brabantse Nuenen, is in de vijver achter het huis verdronken. Dat stelt de advocaat van Piet ‘Bentje’ Bisseling, de bewoner van het pand, die met Hoefnagels in gevecht raakte.

Volgens mr. Carlo Oomes heeft zijn cliënt voor zijn leven moeten vechten. "Die meneer Hoefnagels kwam uit de schuur van het huis toen de vrouw van mijn cliënt daar naartoe ging. Hij had een riek bij zich. Daar stak hij mevrouw mee in haar been. Toen mijn cliënt op het rumoer afkwam, zijn hij en Hoefnagels in gevecht geraakt. Dat ging er zeer gewelddadig aan toe. Piet Bisseling heeft zich in het ziekenhuis aan zijn ernstige bijtwonden moeten laten helpen", aldus Oomes, die zegt dat de twee tijdens de knokpartij in de vijver belandden.

"Mijn client was blij dat hij weer boven kwam. Hij zag toen pas dat Hoefnagels moest zijn verdronken."

Volgens Oomes had Hoefnagels de riek al bij zich toen hij bij de Opwettenseweg in Nuenen uitkwam. "Er zijn bij de buren aan de voordeur braaksporen gevonden. Toen dat niet lukte, is hij uitgeweken naar de buren en vervolgens betrapt. Waarom hij bij hen terechtkwam, is mij niet bekend. Piet Bisseling en zijn vrouw kenden hem totaal niet."

Oomes zegt dat Bisseling wel officieel verdachte is in deze zaak. "Maar mij lijkt duidelijk dat hier echt sprake was van noodweer. Hij is dan wel verdachte, maar kan gewoon thuis de zaak afwachten. Mijn cliënt heeft voor zijn eigen leven en dat van zijn vrouw gevochten. Voor hem is het de zwartste dag uit zijn leven. Hij heeft niets misdaan. Het was uiteindelijk een gevecht op leven en dood met blote handen, dus van onnodig buitensporig geweld is geen sprake. Hij had geen enkele keus."

Hoefnagels is uit een keurig makelaarsgezin afkomstig.  Hij was ooit getrouwd en woonde in het naburige Gerwen. Uit het huwelijk kwam een zoontje voort.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook