dinsdag 10 november 2009

Excuses OM voor belediging door Digna van Boetzelaar

Harm Brouwer, de hoogste baas van het Openbaar Ministerie (OM), heeft excuses aangeboden aan de weduwe van Thomas van der Bijl, nadat officier van justitie Digna van Boetzelaer (45) grove en kwetsende taal op de voicemail van de weduwe had achtergelaten.

Thomas van der Bijl is een van de slachtoffers in het grote liquidatieproces Passage.
Van Boetzelaer, voormalig persofficier van justitie, en de weduwe-Van der Bijl hadden al langere tijd contact met elkaar om zaken af te wikkelen na de dood van Van der Bijl.

Volgens de woordvoerster van de OM-top gebeurde het incident vorige week, toen de aanklaagster de weduwe probeerde op te bellen en haar voicemail kreeg. In plaats van de verbinding te verbreken, heeft Van Boetzelaer de telefoon neergelegd terwijl de voicemail nog liep. Volgens De Telegraaf heeft zij vervolgens in een conversatie met een collega dingen gezegd als „die hoer van Van der Bijl”.

„Er zijn zeer kwetsende dingen gezegd”, aldus de woordvoerster van het OM. „Harm Brouwer heeft daar afstand van genomen en meteen een excuusbrief geschreven.” Het dossier rond de weduwe-Van der Bijl is inmiddels bij iemand anders dan Van Boetzelaer ondergebracht.

Mooi dat Brouwer dat doet, maar het veranderd toch het beeld niet dat er bij het OM klaarblijkelijk onfrisse lieden werken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook