zaterdag 23 mei 2009

Weer nieuwe aanklager in de Holloway zaak

Karin Jansen Er komt alweer een nieuwe aanklager in de zaak Holloway. Aanvankelijk stond de zaak onder leiding van Karin Janssen (foto) die na een conflict met de Arubaanse minister van justitie Rudy Croes op moest stappen. Vervolgens was er Hans Mos die eigenlijk niet veel anders heeft laten horen dan dat hij de zaak eind 2007 wilde sluiten (wat niet doorging vanwege de Patrick tapes).

Mos vertrekt binnenkort van de eilanden en zijn opvolger is nog niet bekend gemaakt.

Het is niet te verwachten dat zijn opvolger de zaak wél weet vlot te trekken: men rechercheert uitsluitend op één verdachte waarvan men eigenlijk niet goed weet waar die nu van verdacht moet worden (wegwerken van een lijk, moord of doodslag) en die bovendien één van die feiten al bekend heeft zonder dat dit juridisch veel oplevert.

Het officieel openhouden van het onderzoek lijkt dan ook meer een knieval onder druk van de Amerikanen.

Zolang extra onderzoek naar Joran niets oplevert (wat moet daar eigenlijk nog aan onderzocht worden), zou het wellicht eens verstandig zijn om wat ‘loose ends’ op te ruimen. Ik denk daarbij voornamelijk aan de onduidelijkheid die is ontstaan over de rol van moeder Beth: Is zij nu wel of niet al veel eerder met een privévlucht aangekomen. Had zij nu wel of niet een stapel reeds gedrukte opsporingsposters bij zich die uitgingen van ‘weglopen’ van Natalee.

Zolang dat niet is opgehelderd is er geen sprake van een serieus onderzoek, maar blijft het een chronisch ontstoken puist die af en toe weer eens ettert.

Update 26 mei 2009: Er komt geen nieuwe hoofdaanklager in de Holloway zaak. OvJ Elivia Lugo blijft het Natalee Holloway onderzoek leiden en na het vertrek van Hoofd aanklager Hans Mos wordt advocaat generaal, Rob Pietersz de woordvoerder. De opvolger van Hans Mos wordt niet de leider van het onderzoek in de Holloway zaak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man in IJmuiden omgebracht

Gisteravond is door de politie in de Roerstraat in IJmuiden rond 8 uur een zwaargewonde man aangetroffen.

Er werd direct eerste hulp verleend, hij werd naar een ziekenhuis in Amsterdam gebracht, maar overleed daar kort na aankomst. De plaats waar het slachtoffer is gevonden is afgezet. Politiemedewerkers doen er forensisch onderzoek.

Over de toedracht en achtergrond van het misdrijf kan de politie nog niets zeggen, Maar volgens buurtbewoners werd de man in een tuin neergestoken door een man van 20-25 jaar die vervolgens dwars door de schutting heen brak om weg te komen. Het slachtoiffer is een 31 jarige man uit Wijk aan Zee.

Vandaag wordt sectie op het stoffelijk overschot van het slachtoffer verricht.

Vandaag meldde zich ook een 21 jarige man op het politiebureau in verband met deze zaak. Hij is gearresteerd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook