donderdag 4 juni 2015

Moordenaars van Eric te Selle gepakt

De politie heeft drie Moldaviërs aangehouden aan laten houden die verdacht worden van de extreem gewelddadige woningoverval in Winterswijk op 3 juli 2014, waarbij Erik te Selle (52) werd vermoord.

De drie mannen zijn opgepakt in Frankrijk, Rusland en Moldavië. Het 25 koppige rechercheteam werkte tijdens het onderzoek nauw samen met collega's over de grens. Met hulp van de Moldavische politie werden de verdachten eerst geïdentificeerd.

In Frankrijk werd vervolgens half mei een 27-jarige man opgepakt. Hij is inmiddels in Nederland en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Een 28-jarige man werd in Rusland gearresteerd. Het kan volgens de politie nog een paar maanden duren voordat hij wordt uitgeleverd.

De derde verdachte, een 28-jarige man, is in Moldavië aangehouden. Omdat dat land geen onderdanen uitlevert, zal hij vervolgd worden voor een rechtbank in Moldavië. De drie waren ten tijde van de misdaad vermoedelijk als seizoensarbeider in Nederland.

Bij de overval werd Te Selle's vrouw Jolanda vastgebonden. De inbrekers dwongen haar om haar bankpas met pincode te geven. Daarmee is even later geld gepind. Toen de vrouw de politie had gealarmeerd en er rond het huis werd gezocht, werd het lichaam van haar echtgenoot gevonden, verstopt onder een dekzeil.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode in Zeist door misdrijf omgekomen

De man die gisteren dood in een gebouw in Zeist werd gevonden, is waarschijnlijk door geweld om het leven gekomen. De recherche is bezig met een onderzoek.

De politie kreeg een melding dat er een man reanimatie nodig zou hebben in een pand aan de Costerlaan in Zeist. Toen de hulpdiensten arriveerden, vonden zij een dode man in het verder verlaten woonhuis. Omdat hij onder verdachte omstandigheden is gevonden, gaat de politie uit van een misdrijf.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Hofstadgroep verdachte mogelijk platgebombardeerd in Irak


​Volgens Hofstadgroeplid Jason Walters, is zijn broer Jermaine Walters (28) in Syrie bij een bombardement om het leven gekomen.
Jermaine die in hoger beroep werd vrijgesproken  was vorig jaar September met vrouw en kinderen afgereist naar Syrie.

Jermaine W. had in het Hofstadproces als enige een status aparte. Hij zou het  toenmalige Tweede Kamerlid voor de VVD, Ayaan Hirsi Ali, in haar werkzaamheden hebben belemmerd. Hij werd daarvoor niet veroordeeld. In oktober 2005 werd hij, in het kader van de Piranhazaak, samen met onder anderen Samir A. opnieuw opgepakt en in maart 2006 vrijgesproken.

Jermaines broer Jason werd als lid van de Hofstadgroep veroordeeld tot een celstraf van 15 jaar uit. Hij kwamin 2013 vrij. De broers hebben een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder. Ze hebben zich bekeerd tot de islam.

Jermaine Walters is altijd radicaal gebleven. Eerder in 2014 iis hij met een salafistische hulpverleningsorganisatie naar Syrië geweest, In September gingen hij en zijn gezin definitief.

het is natuurlijk niet ondenkbaar dat het bericht van zijn dood vals is, om hem uit handen van justitie te houden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Weduwe van vermoordde crimineel neergeschoten

Afgelopen nacht rond 1 uur is  in Amsterdam-Osdorp een vrouw door schoten gewond geraakt. Het gaat om de weduwe van de eind april in Amsterdam geliquideerde crimineel Baris Önder.

De vrouw werd neergeschoten in de Charles Boissevainstraat, om de hoek van de Van Ossstraat.Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht waar ze is geopereerd. Haar toestand is onbekend.

Baris Önder was net als zijn vader Atilla zeer bekend in het criminele milieu. Önder werd geliquideerd in zijn auto op de S.F. van Ossstraat in Osdorp.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Relatieproblemen lijken oorzaak moord op Zoetermeerse

Gemme Barendse (41), die eergisteren vermoord werd gevonden in haar woning aan de Spectrumsingel in  Zoetermeers, had relatieproblemen. Vlak voor haar dood had zij aan haar echtgenoot hebben opgebiecht dat ze een relatie heeft met een collega.

De partner van Gemme,  Bram B. (41) uit Zoetermeer, zit sinds de moord vast op verdenking van betrokkenheid bij het misdrijf.

Maandag, de dag voor de moord had Gemme haar koffers gepakt met de mededeling dat ze weg zou gaan. 's Avonds is ze weer teruggekeerd naar Zoetermeer.

Toen de punctuele Gemme 's morgens niet op haar werk in Oudenhoorn verscheen, werd alarm geslagen. Op de eerste verdieping van de woning aan de Spectrumsingel vond de politie haar levenloze lichaam.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook