woensdag 22 juli 2015

Seriemoordenaar Koos H. overleden

Seriemoordenaar Koos H. (65) is dood. Hij is enkele dagen geleden een natuurlijke dood gestorven.

H. was de langstzittende tot levenslang veroordeelde van Nederland en verbleef in een tbs-kliniek. H.  werd in de jaren '80 veroordeeld wegens marteling, seksueel misbruik en moord op Tialda Visser (12), Emy den Boer (18) en Edith Post (11).

De crimineel en portier van een nachtclub werd in 1980 opgepakt na een tip. Edith zou haar moordenaar hebben gebeten en H. had een bijtwond aan zijn pink. Bij H. thuis aan de Zuidwal in Den Haag trof de politie bloedsporen en een geïsoleerde martelkamer aan.

H. sprak een aantal jaar geleden vrijuit over zijn daden tegenover de verborgen camera van misdaadjournalist Peter R. de Vries. Nico van Empel, een jeugdvriend van H., fungeerde daarbij als infiltrant. De opnamen werden gemaakt in de tbs-cel van H. in Vught.

"Je fantaseert en dat voer je uit'', zei hij over hoe het zover kon komen. H. vertelde hoe hij de meisjes met een smoesje wist mee te lokken. Door de opnames werd duidelijk dat hij in de inrichting porno kon kijken. Ook zou H. naar eigen zeggen een homoseksuele relatie hebben gehad met Mr. Stolk, rechter in Den Haag. Vaststaat dat Stolk, Koos H kende en hand en span diensten voor hem deed. Volgens Koos H. Was te stolk die Tialda Visser vermoordde.

Het vermoeden bestaat dat H. nog meer moorden heeft gepleegd, onder andere op twee zweedse meisjes. Hij is daar niet voor vervolgd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook