vrijdag 27 juni 2014

Op Curacao verdwenen nederlander zit in Duitse cel

Brian de R. (23) uit Wassenaar die sinds 3 juni als vermist was opgegeven, blijkt een bolletjesslikker te zijn. Brian de R. werd op het vliegveld van Düsseldorf betrapt op drugssmokkel tijdens een routinecontrole en zit al wekenlang vast.

Brian de R. blijkt zeker veertig bolletjes in zijn lijf te hebben meegesmokkeld van Curaçao naar het vliegveld van Düsseldorf. Dat zegt het Duitse Openbaar Ministerie tegen Omroep West.

Sinds 18 juni is al bekend dat Brian de R. niet meer vermist was en dat hij verdacht werd van het smokkelen van verdovende middelen.

Brian de R. werd door zijn vriendin Selina (20) in Nederland opgegeven als vermist, toen ze vanaf 3 juni niets van hem vernam. Ze kreeg wel een emotioneel telefoontje van een geheim nummer waarin hij alleen kon vertellen dat hij niet kon terugkomen en dat hij een paar dagen later opnieuw zou bellen.

Pas toen Brian haar afgelopen vrijdag huilend opbelde vanuit de gevangenis, bleek dat Brian de R. vastzat in een Duitse politiecel voor drugssmokkel. Hij zit inmiddels ruim twee weken vast.

Brian's moeder Bianca heeft officieel nog steeds geen bericht gehad van haar zoon of van de Duitse autoriteiten. Dat zou te maken hebben met de privacywet. Eerder gaf ze aan te vrezen voor zijn leven.

Er zou Brian de R. een gevangenisstraf van maximaal 15 jaar boven het hoofd hangen.

Het is niet duidelijk welke drugs er in de bolletjes zaten. Het bewijsmateriaal is voor onderzoek opgestuurd naar het laboratiorium.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vrouw vermoord in Leeuwarden

In  een woning aan de Frederik Ruyschstraat in Leeuwarden is het ontzielde lichaam gevonden van Ilonka Miranda Olivier (38). Zij is om het leven gebracht.

Rik Meijer (45) is in de woning aanwezig en lichtgewond. Hij wordt aangehouden en legt een bekentenis af.
Rik Meijer is in Leeuwarden een bekende gitarist, hij speelde onder meer met Herman Brood en Harry Muskee.

Update 7 januari 2015:
Rik M. staat voor de rechter. Volgens Rik M. wilde hij haar niet doodsteken, maar enkel een 'waarschuwend prikje' geven, zodat ze  tijdens de ruzie die ze hadden niet haar vriend zou bellen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook