maandag 5 juli 2010

Dode man gevonden in Haags restaurant

In Italiaans restaurant-pizzeria I Gabbiani ('de meeuwen') aan de Zoutmanstraat 90 in Den Haag is maandagavond Omar El Ajjouri (37) gevonden. Hij is door geweld om het leven gekomen. Het gaat om de eigenaar van het restaurant. Reanimatie door het gealarmeerde ambulancepersoneel mocht niet meer baten.

Een man (47) (de kok van het restaurant) uit Den Haag meldde zich maandagavond rond half 11 op het politiebureau met het verhaal dat er 'iets was voorgevallen' in het restaurant. De man is vervolgens aangehouden, omdat hij mogelijk betrokken is bij de dood van het slachtoffer.

Update 11 augustus 2011:
Hoewel de verdachte tot nog toe weinig heeft losgelaten, heeft hij vandaag tijdens de rechtszitting bekend.

Tijdens de zitting vertelde hij dat hij zijn compagnon had gedood omdat deze hem bij anderen zwart had gemaakt. Hij verklaarde dat hij in een gesprek met zijn compagnon in de keuken van het restaurant was geëxplodeerd van kwaadheid waarop hij zijn zakenpartner twee keer in de rug had gestoken. De twee runden samen het restaurant. Het slachtoffer zat in de bediening.

De rechtbank heeft de zaak aangehouden in afwachting van een persoonlijkheidsonderzoek.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Joran zal worden bijgestaan door 3 advocaten

Joran van der Sloot komt waarschijnlijk in September dit jaar voor de rechter. Hij zal daarbij worden bijgestaand oor 3 advocaten. Het gaat om zijn Peruaanse advocaat: Maximo Altez Navarro, een niet nader genoemde buitenlandse advocaat en Joran's Amerikaanse advocaat Joseph Tacopina (foto). Tacopina stond hem al eerder bij in de zaak Holloway in Amerika. Tacopina is ook de advocaat die Michael Jackson bij stond bij en vrijpleitte van de beschuldigingen van kindermisbruik in 2005.

De 3 advocaten zullen naar verluidt vrijspraak eisen omdat het volgens hen nog heel goed mogelijk is dat er een derde in het spel is. Die optie is door de volgens Jorans huidige advocaat Maximo Altez afgedwongen bekentenis nooit verder onderzocht. Een gokmaatje van Van der Sloot (Bedoeld wordt: Elton Garcia (35) ) zou Stephany net zou goed kunnen hebben omgebracht.

Tacopina verbaast zich er ook over dat Stephany pas na drie dagen dood op de hotelkamer werd gevonden, terwijl en voldoende beelden zijn van bewakingscamera's waar ze op staat en ze direct de avond van de moord al als vermist werd opgegegeven.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: Ramon R. vrijuit in hoger beroep wegens noodweer

Roamon R. (37) uit Brunssum is vandaag door het gerechtshof in Den Bosch ontslagen van alle rechtsvervolging voor een steekpartij die op 9 juli 2008 het leven kostte aan twee mannen. Volgens het hof handelde de verdachte uit noodweer.

Tegen R. was twee weken geleden in hoger beroep vier jaar celstraf geëist voor doodslag. De rechtbank legde aan hem in 2009 zes jaar cel op voor de dood van een van zijn belagers, Titus Pecko uit Schinveld.

Aanleiding voor de steekpartij was een ruzie tussen kunstenaar R. en zijn ex-partner Andrea Roelandt. De ruzie verhitte de gemoederen zodanig dat haar broers Barry (27) en Lambert (32) met Titus Pecko (26) en Geert-Jan P.(24) verhaal gingen halen bij de Ramon. Hij werd geslagen met breekijzers en bespoten met pepperspray. R. heeft zijn belagers vermoedelijk met steken in de hartstreek gedood.

Anders dan de rechtbank meent het hof dat de man niet heeft gehandeld uit vergelding. Ook na uitschakeling van zijn eerste belagers was de situatie nog levensbedreigend en mocht hij zich verdedigen, aldus het gerechtshof. Het hof gaat ervan uit dat de posttraumatische stressstoornis die de man als militair in Bosnië heeft opgelopen van invloed is geweest op zijn reactie op de aanval.

R. is eind mei na bijna twee jaar voorarrest al op vrije voeten gekomen. Samen met zijn raadsman Bert Kortz denkt hij nog na over een eventuele schadevergoeding voor de onterechte detentie.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook