zaterdag 4 april 2015

Zwaar gewonde vrouw overlijdt in Den Haag

Een vrouw raakte afgelopen nacht kort na middernacht zwaargewond in een woning aan de Zuidwal in Den Haagen overleed korte tijd later. Wie het slachtoffer is, is niet bekendgemaakt. De politie trof in de woning twee verdachten aan die zijn aangehouden. Ook hun identiteit is niet bekend.

Agenten kwamen even na middernacht af op een melding dat er iemand met verwondingen in een portiekflat zou liggen en troffen het slachtoffer zwaargewond aan. Hulp mocht niet meer baten. De politie gaat ervan uit dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode man in Breda

In Breda is bij een ruzie Rudie Schouten (28) doodgeschoten. Ook gebruikten de daders, die te voet wegvluchtten, een hakbijl en een priem. Vlakbij de plek waar Schouten werd gedood hield de politie in een woning aan de Pijnboomstraat een 30- en 35-jarige man aan. Eén van de verdachten zou de broer van Schouten zijn, maar dat werd door de politie nog niet bevestigd.

Update 5 April 2015
Rudi Schouten is zelf eerder veroordeeld voor poging tot moord,

Hij kreeg destijds 5 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf nadat hij op het huis schoot van een echtpaar waarmee hij een conflict had.

Zo blijkt uit onderzoek van Crimesite dat in december 2010 de 28-jarige Schouten iemand van het leven zou hebben willen beroven. Crimesite beroept zich onder meer op een uitspraak van het Gerechtshof in Den Bosch, waarin staat dat de Bredanaar ruzie had met een echtpaar over een wietkwekerij.

De rechtbank sprak Schouten aanvankelijk vrij, maar in hoger beroep legde het Hof in Den Bosch hem 5 jaar op. Schouten had meerdere antecedenten en onherroepelijke veroordelingen op zijn naam. Vorige maand werd hij nog aangehouden op verdenking van autodiefstal, zo schreef hij zelf op Twitter aan de agent die hem aanhield.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook