vrijdag 24 april 2009

Weski laat geen spaan heel van bewijs tegen Stellingwerf

Inez Weski, de advocaat van de Johan Stellingwerf (28), heeft in een 5 uur durend pleidooi het bewijs van justitie tegen de zgn ‘valiumverkrachter’ afgebroken. Ze wil dan ook vrijspraak. Stellingwerf is in eerste instantie veroordeeld tot 10 jaar cel.

Het hoger beroep loopt naar het einde. Stellingwerf is aangeklaagd voor 5 en veroordeeld voor 3 verkrachtingen en een poging daartoe.

Dat een aangeefster zich terugtrok en een andere zaak naar beneden is bijgesteld, haalt meteen een deel van het bewijs van justitie onderuit, vindt de advocaat. Ook verslechtert de geestelijke en lichamelijke conditie van Johan Stellingwerf. Het openbaar ministerie mag 18 mei reageren, dan gaat het hoger beroep verder.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Verdachte bekent ombrengen Joanne Noordink

De Irakees Ehsan B.(32) uit Aalten die op 24 maart werd aangehouden op verdenking van de moord op zijn plaatsgenote Joanne Noordink (27), heeft bekend dat hij haar om het leven heeft gebracht. Ehsan moet op 7 mei verschijnen voor de raadkamer van de rechtbank in Zutphen.

Het stoffelijk overschot van Noordink werd eind maart gevonden in de tuin van de verdachte. Zij was sinds 11 december vermist. De Aaltenaar zou ook spullen uit haar woning hebben gestolen.

Saeid Z. (49), een Iraniër uit Ooststellingwerf die kort voor de Irakees werd aangehouden, wordt verdacht van heling. Hij had spullen van Noordink in zijn bezit o.a. haar digitale camera. De politie is nog altijd op zoek naar andere zaken die uit de woning waren verdwenen, zoals sieraden en een mobiele telefoon.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook