dinsdag 6 december 2016

Langs snelweg gevonden lichaam blijkt van sinds 2013 vermiste man

Het lichaam dat eind vorige maand langs de snelweg A20 bij Rotterdam is gevonden, is van de sinds juni 2013 vermiste Ricardo Kooij (destijds 24). Dat blijkt uit DNA-materiaal, laat het Openbaar Ministerie dinsdag weten. De familie van Kooij is afgelopen week ingelicht.

Ricardo Kooij werd waarschijnlijk gelijk al gedood in een woning aan de Zevenkampse Ring in Rotterdam. Een jaar later werd Michael H. (nu 45) veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar, terwijl het lichaam van Kooij op dat moment onvindbaar was.

Ondanks het feit dat het lichaam toentertijd niet werd gevonden, vond de rechtbank dat er genoeg bewijs was om H. op te sluiten: Zo bleek de woning van H. in Zevenkamp onder het bloed te zitten van Kooij, die geregeld bij hem thuis kwam.

Ook was de bank met bloed van Kooij doordrenkt en lag het op de badkamervloer. Bovendien trof de politie in het huis een met bloed besmeurde hakbijl aan.

Tijdens de rechtszaak bleek dat H. tegen meerdere mensen had gesproken over de dood van Kooij. Op de vraag van een vriend waar Ricardo was, antwoordde H.: "Die feest voorlopig niet meer. Hij heeft mijn spiegel stukgemaakt en toen heb ik hem geslagen. Ik heb hem eerst lekgeprikt in de badkamer om het bloed eruit te laten lopen en daarna heb ik hem in stukken gezaagd."

"Zegt me niks. Ze zijn gek", zei Michael H. daarop. Een vriend die de dag na Ricardo's verdwijning bij H. naar een kickboksfilm kwam kijken, vertelde de politie dat hij "iets wat leek op een mens" in de badkamer had zien liggen. Hij zag twee voeten in grijze sokken, een hoofd dat was omwikkeld met een matrasje en een arm met daarop een tattoo van bloemen en vissen.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook