vrijdag 4 april 2008

18 jaar cel in Friese moordzaak Marinus Ooms

Reggy K. (22) is door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot 18 jaar cel voor het doden van Marinus Ooms (51) (foto) uit het Friese Haulerwijk. Zijn medeverdachten kregen 10 jaar en 15 jaar met dwangverpleging. Het Openbaar Ministerie had respectievelijk 20, 10 en 12 jaar geëist. Marinus Ooms kwam in de nacht van 8-9 oktober 2006 om het leven door een messteek.

De in Haulerwijk opgegroeide hoofdverdachte had de andere twee getipt dat Ooms veel geld had. Gedrieën togen ze vervolgens van Amsterdam richting Haulerwijk, met messen, tape en tieribs.

De drie verdachten beschuldigen elkaar. Reggy K. ontkent elke betrokkenheid. Mounim K. (24) verklaarde twee weken geleden op zitting dat Reggy hem had verteld al eerder een moord te hebben gepleegd, namelijk op een kroegbaas uit het nabijgelegen Haule. Volgens de officier is K. als getuige gehoord in die zaak en was er geen aanleiding hem te verdenken.

Op 14 maart 2007 was al een man van 21 vrijgelaten die zich vrijwilig bij de politie had gemeld met de mededeling dat hij meer van de zaak wist. Dit was nog voordat de politie begin november een eerste verdachte had aangehouden. Terwijl de agenten een spreekkamer regelden, zou hij ervandoor zijn gegaan.

Op 27 februari was hij alsnog aangehouden, maar dus uiteindelijk maart 2007 weer vrijgelaten


Update: In juli 2011 dient het hoger beroep

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: