vrijdag 4 april 2008

De martelmoord in Pernis: Agenten verhoord

Het proces tegen de drie verdachten van de martelmoord in Pernis begint aanstaande maandag 7 April 2008.
In het proces worden drie agenten als getuige verhoord.

Vorig jaar juni werd Björn Jue door twee mannen doodgeslagen in een woning in Pernis, terwijl er agenten buiten aanwezig waren. De rijksrecherche onderzoekt of de politie te lang heeft gewacht met ingrijpen. Vier agenten worden verdacht van dood door schuld.

De rechtszaak tegen de drie verdachten van de moord wordt los van het onderzoek naar het politieoptreden behandeld. Twee advocaten van de verdachten (van de moord) waren het daar niet mee eens en wraakten daarom de rechtbank. De wrakingskamer wees dit verzoek echter af.

Een van de advocaten die de rechtbank wraakte, Bas van Riel, is tevreden met het feit dat de agenten als getuige worden verhoord. Op die manier kan er tijdens het proces tegen zijn cliënt Marian D. toch iets meer bekend worden over het handelen van de politie.

Volgens hem had het slachtoffer nog in leven kunnen zijn als de politie adequaat had ingegrepen. Dan was er volgens hem "een heel andere strafzaak" geweest.

De martelmoord in Pernis vond plaats omdat Jue zich meermalen vergrepen zou hebben aan het zoontje van een van de daders.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: