zaterdag 4 juli 2009

Opnieuw meisje na het stappen door marokkaan afgetuigd in Amsterdam

Opnieuw is een vrouw in het uitgaansleven van Amsterdam het ziekenhuis ingeslagen. Noëlle (22) liep onder andere een gebroken voet en diverse blauwe plekken en kneuzingen op toen zij op haar fiets wilde stappen en werd afgetuigd.

Zij liep onder andere een gebroken voet en diverse blauwe plekken en kneuzingen op

"Het gebeurde na het uitgaan in de Jimmy Woo. Ik had met twee vriendinnen daarna nog een snack gehaald bij de snackbar tegenover de Paradiso toen we naar huis wilden gaan. Een Marokkaanse jongen van een jaar of 25 viel ons buiten lastig. Ik probeerde hem op afstand te houden en zei tegen mijn vriendinnen dat we maar snel op de fiets weg moesten gaan om ruzie te vermijden", vertelt de nog altijd aangeslagen Noëlle.

"De jongen hield ons vervolgens tegen. Toen wij er langs wilden fietsen, kreeg ik ineens een klap in mijn gezicht en viel bijna van mijn fiets af. Ik werd hier zo kwaad om dat ik van mijn fiets stapte en schreeuwde dat hij een mietje was omdat hij een meisje sloeg. Het was duidelijk dat hij ruzie aan het zoeken was. Dat bleek ook wel toen ik weer een klap in mijn gezicht kreeg."

Om zich niet weerloos in elkaar te laten slaan, pakte Noëlle haar tas. "Ik haalde daar iets van glas uit en liet dat in een reflex op de grond kapot vallen in de hoop dat het hem zou afschrikken en hij zou afdruipen. Maar het tegendeel gebeurde. Hij pakte me vast en duwde me op de grond en schopte op me in. Het was vreselijk en het meest verbaasd was ik nog dat niemand ingreep. Niemand die een hand uitstak en me hielp. Ook niet de taxichauffeurs op de standplaats Leidseplein die het allemaal hebben gezien", zegt Noëlle geschokt.

De dader is dan ook ontkomen en was al gevlogen toen de politie arriveerde. "Ik raakte helemaal in shock toen een Marokkaanse taxichauffeur tegen een agent zei dat ik het had uitgelokt. Dat is toch niet te geloven? Dus het feit dat ik daar ben met een jurkje aan en blond haar geeft die jongen vrijspel om ruzie te zoeken? Vreselijk..."

"Daarna hebben zich een paar jongens zich over me ontfermd en me naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd geconstateerd dat ik een gebroken voet had en diverse blauwe plekken en schaafwonden. Gelukkig ben ik er nog redelijk vanaf gekomen, want hij had me ook op heel andere plekken hard kunnen schoppen met fatale gevolgen", meent de Amsterdamse.

Eerder deze week werd ook al een mishandeling bekend. Afgelopen zaterdagnacht werd een groepje vrouwen door twee Marokkaanse mannen aangepakt.

De politie bevestigt het verhaal van Noëlle en zegt alles in het werk te stellen "om de dader op te sporen en aan justitie over te dragen. Want dit gedrag tolereren wij absoluut niet in de stad", aldus een woordvoerder. Mag ik effe een teiltje, jullie tolereren het al jaren.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Minder vaak levenslang

Volgens advocaat Wim Anker leggen rechters minder vaak levenslang op. Anker ziet ook een andere trend; volgens de advocaat is dit jaar al drie keer in hoger beroep een levenslange straf ongedaan gemaakt. (o.a. Soenil Debi).
De explosieve stijging van levenslange straffen die we sinds 2004 zagen, lijkt ten einde, zegt Anker in Trouw. Dat baseert hij op eigen onderzoek. Dit jaar is bijvoorbeeld maar een keer levenslang uitgesproken (Robby E. voor de moord op Edwina) en 2 maal als de veroordeling van Ryan Pieters op Curaçao wordt meegeteld).  (inmiddels 3x, inclusief de veroordeling van Marco de Kok op 26 oktober)
In 2008 was dit slechts 2 x (Voor de moord op Jesse Dingemans en de moord op Louis Sévèke).
In 2007 werden zes mensen tot levenslang veroordeeld, maar daarvan werden er uiteindelijk 2 tot lagere straffen (18 jaar) veroordeeld (Renato Z en Soenil Debi). Drie van de zes waren betrokken bij hetzelfde misdrijf, de moordpartij in café Inn & Out.
In 2006 waren het 8 mensen die tot levenslang werden veroordeeld. Daarvan werd er uiteindelijk 1 vrij gesproken (Aldo Gianotta). Eén van hen (Gerrie Musch) was in eerste instantie tot 20 jaar veroordeeld.
In 2005 werden er 7 mensen tot levenslang veroordeeld. Uiteindelijk werd 1 daarvan, Roedolf B, tot 20 jaar veroordeeld. In 2004 betrof het 5 veroordelingen.
Zie ook Levenslang veroordeelden

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Nederlander op Ibiza gepakt voor drugssmokkel

Tjalling van Ketwich verschuur Op Ibiza is de Nederlander Tjalling van Ketwitch Verschuur(44)  gearresteerd wegens grootschalige drugshandel. De Spaanse politie kwam hem op het spoor nadat maandag twee vrachtwagenchauffeurs met hallucinaties, hartkloppingen en rillingen in het ziekenhuis waren beland. De truckers hadden stiekem gesnoept van hun lading 'chocoladerepen', bestemd voor van Ketwitch.

Nadat was gebleken dat de repen waren vermengd met lsd, deed de politie dinsdag een inval in het strandhuis van van Ketwitch, die inmiddels acht jaar op Ibiza woont. Daar vond de guardia civil afgelopen dinsdag een grote hoeveelheid verdovende middelen: 32.000 tabletten xtc, 12 kilo metamfetamine - grondstof voor de drug ice - paddo's en lsd. Ook werd 12.000 euro in contanten in beslag genomen. De Spaanse politie kwalificeert de synthetische drugsvangst als 'de grootste in de Balearen sinds jaren' en van Ketwitch als 'een van de grootste drugshandelaars van Europa' en 'de grootste distributeur van xtc en ice van Ibiza'.

tjalling Na de onderschepping van de 138 kilo wegende lading 'pure chocolade', zoals op de witte dozen in de laadbak stond, besloot de guardia civil om door te rechercheren naar de ontvanger van de 5000 repen. Een als bezorger vermomde agent belde aan bij het strandhuis van 'Carlos', zoals de Nederlander op Ibiza wordt genoemd. Toen hij de pakketten in ontvangst wilde nemen, werd hij gearresteerd en volgde de huiszoeking op de Calle Mediterraneo in Platja den Bossa.

Van Ketwitch Verschuur legde woensdag tegenover de Spaanse rechter een verklaring af. Hij zei dat hij om geldproblemen had ingestemd om voor 15.000 euro de drugs in ontvangst te nemen. De rechter bepaalde dat van Ketwitch in voorarrest moet blijven. Hij wordt beschuldigd van een misdrijf tegen de volksgezondheid.

Uitspraak 2 maart 2011: Hij krijgt 9 jaar + een fikse boete. calle del mediterraneo

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook