zaterdag 4 juli 2009

Nederlander op Ibiza gepakt voor drugssmokkel

Tjalling van Ketwich verschuur Op Ibiza is de Nederlander Tjalling van Ketwitch Verschuur(44)  gearresteerd wegens grootschalige drugshandel. De Spaanse politie kwam hem op het spoor nadat maandag twee vrachtwagenchauffeurs met hallucinaties, hartkloppingen en rillingen in het ziekenhuis waren beland. De truckers hadden stiekem gesnoept van hun lading 'chocoladerepen', bestemd voor van Ketwitch.

Nadat was gebleken dat de repen waren vermengd met lsd, deed de politie dinsdag een inval in het strandhuis van van Ketwitch, die inmiddels acht jaar op Ibiza woont. Daar vond de guardia civil afgelopen dinsdag een grote hoeveelheid verdovende middelen: 32.000 tabletten xtc, 12 kilo metamfetamine - grondstof voor de drug ice - paddo's en lsd. Ook werd 12.000 euro in contanten in beslag genomen. De Spaanse politie kwalificeert de synthetische drugsvangst als 'de grootste in de Balearen sinds jaren' en van Ketwitch als 'een van de grootste drugshandelaars van Europa' en 'de grootste distributeur van xtc en ice van Ibiza'.

tjalling Na de onderschepping van de 138 kilo wegende lading 'pure chocolade', zoals op de witte dozen in de laadbak stond, besloot de guardia civil om door te rechercheren naar de ontvanger van de 5000 repen. Een als bezorger vermomde agent belde aan bij het strandhuis van 'Carlos', zoals de Nederlander op Ibiza wordt genoemd. Toen hij de pakketten in ontvangst wilde nemen, werd hij gearresteerd en volgde de huiszoeking op de Calle Mediterraneo in Platja den Bossa.

Van Ketwitch Verschuur legde woensdag tegenover de Spaanse rechter een verklaring af. Hij zei dat hij om geldproblemen had ingestemd om voor 15.000 euro de drugs in ontvangst te nemen. De rechter bepaalde dat van Ketwitch in voorarrest moet blijven. Hij wordt beschuldigd van een misdrijf tegen de volksgezondheid.

Uitspraak 2 maart 2011: Hij krijgt 9 jaar + een fikse boete. calle del mediterraneo

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: