vrijdag 3 juli 2009

Arrestaties in zaak stenengooiers Best

De politie heeft in Geldrop een vrouw (17) en een  man (21) uit Son aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij een aantal incidenten in april 2007 waarbij auto's werden bekogeld met stenen. Een 72-jarige vrouw kwam daarbij destijds om het leven.

Hun mogelijke betrokkenheid kwam aan het licht nadat het onderzoek naar de zaak onlangs werd heropend. Dat leidde tot hernieuwde aandacht in de media en tot nieuwe tips.

Op de avond van 29 april 2007 werd in Best een steen door de voorruit van de auto van een bejaard echtpaar gegooid. De 75-jarige man verloor de macht over het stuur en botste tegen een boom. Zijn 72-jarige echtgenote overleefde het ongeluk niet. Hijzelf raakte zwaargewond en liep blijvend letsel op.

Diezelfde avond raakte ook een 24-jarige vrouw uit Sint Oedenrode lichtgewond toen zij een steen door haar voorruit kreeg.

De auto van een 55-jarige vrouw uit Son en Breughel raakte beschadigd door een vergelijkbaar incident.

Op zondagavond 25 maart, raakte een echtpaar uit Helmond gewond toen op de weg tussen Gerwen en Stiphout een steen door de ruit vloog. Diezelfde avond kwamen later nog twee schadegevallen binnen die waarschijnlijk ook door stenen waren veroorzaakt.

De politie vermoedt dat de zes zaken met elkaar in verband staan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: