vrijdag 19 februari 2010

Moordenaar van Pascal Triep ontsnapt | en weer gepakt

Dannyboy Trubert, die in 2007 veroordeeld werd tot 12 maanden jeugddetentie en jeugd TBS wegens het doodsteken van Pascal Triep (25) in Den Haag (De 'Haagse Dakmoord'), is woensdag 17 februari ontsnapt.

Na het vonnis belandde Dannyboy in diverse jeugdklinieken door het land. Wegens wangedrag werd hij overgeplaatst naar onder andere Den Helder en Zutphen. Zoals gebruikelijk bij een PIJ-maatregel is er sprake van proefverlof. Dannyboy wist echter tijdens zo'n verlof aan zijn begeleider te ontsnappen en is sindsdien spoorloos.

Dannyboy was trouwens op zijn 16e, toen hij Pascal doodstak, al geen onbesproken blad: Hij liep toen al in twee (!) proeftijden.

Update: Hij is weer gepakt, in een woning in Voorburg.
Vanochtend mislukte een poging om hem in Den Haag op te pakken, maar later op de dag werd hij alsnog gearresteerd door rechercheurs van de Groep Opsporing Onttrekking (GOO) van het KLPD.
Update 5 augustus 2010: Dannyboy is er voor de tweede keer vandoor

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Gegijzelde treinreiziger bevrijd

Afgelopen nacht heeft een arrestatieteam  in Zaandam een einde gemaakt aan de gijzeling van een treinpassagier. De gijzelnemer raakte daarbij gewond.

Omstreeks half een 's nachts waarschuwde een machinist de politie dat er een gewapende man over een perron van station Zaandam Kogerveld liep. Agenten troffen de man in de trein aan, maar trokken zich omwille van de veiligheid van de passagiers terug.

Daarop gijzelde de man een passagier en trok met het slachtoffer te voet Zaandam in. Omdat het onderhandelaars van de politie niet lukte om contact met de man te maken, greep een arrestatieteam op een kruising van de A7/A8 in. De gijzelnemer raakte daarbij gewond.

Over het motief van de dader is nog niets bekend. Ook is nog onbekend wat voor wapen de man gebruikte. Voor de betrokkenen is slachtofferhulp ingeschakeld.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook