woensdag 7 april 2010

Vader en zoon dood door schietpartij in Groot-Ammers

Walter van Ipenburg in gelukkiger tijden
Bij een schietpartij in een woning aan de Molenlaan in Groot-Ammers (Zuid-Holland) zijn Alex van Ipenburg (43) en zijn zoon Walter (18) (foto) om het leven gekomen.

De politie kreeg aan het begin van de avond een melding binnen dat er schoten waren gelost in de woning. In de ramen van de woning zijn op 1 hoog kogelgaten te zien. De politie heeft nog geen verdachte(n) aangehouden. De echtgenote en moeder van de slachtoffers wordt verhoord.

Vader en zoon zouden ruzie hebben gehad nadat Walter tegen zijn vader had gezegd dat deze 'eens moest gaan werken'. Alex van Ipenburg was door een spierziekte aan een rolstoel gekluisterd. Volgens anderen zijn beiden echter vermoord.

Vader Alex zou een wapenvergunning hebben gehad en een wapen in huis middels zijn lidmaatschap van een schietvereniging.

Update 9 april 2009: Inmiddels is duidelijk geworden dat vader Alex van Ipenburg zijn zoon Walter heeft doodgeschoten

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: Vijftien jaar cel voor Ehsan B. voor doodslag Joanne Noordink

De Iranier Ehsan B. (33) is door de rechtbank in Zutphen veroordeeld tot 15 jaar cel voor doodslag op Joanne Noordink. Ehsan B. heeft verklaard Joanne op 11 december 2008 na een vrijpartij te hebben gewurgd, omdat hij bang was dat ze zwanger van hem was.

Vervolgens begroef Ehsan B. het lichaam in zijn tuin. Daar werd ze 3,5 maand later gevonden. Ook verkocht hij spullen van haar. Dat deed hem uiteindelijk de das om.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden twintig jaar celstraf. Omdat de rechters niet bewezen achten dat B. zijn misdrijf met vooropgezet plan pleegde, is B. niet voor moord maar voor doodslag veroordeeld en valt zijn straf lager uit dan geëist.

Update 20 April 2010: Ehsan B. gaat in hoger beroep

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook