zaterdag 14 maart 2009

Verkracht ondanks alarm telefoontje

Met een alarmerend telefoontje naar haar moeder kon een 24-jarige vrouw uit Helmond in de nacht van vrijdag op zaterdag niet verhinderen dat ze werd verkracht. De politie heeft ter plaatse de verdachte aangehouden. Het betreft een 30-jarige Helmonder.

De vrouw fietste rond drie uur die nacht ter hoogte van de omleiding van de Zuid-Willemsvaart aan de oostkant van Helmond, toen ze merkte dat ze achtervolgd werd door een man. Ze belde haar moeder die daarna direct de politie inschakelde. Via de meldkamer werden alle beschikbare politiesurveillances naar het Piet van Bokhovenpad gestuurd, van waar de vrouw had gebeld.
Ongeveer tien politiemensen hebben meer dan twintig minuten in de omgeving van dit lange fietspad gezocht voor ze de fiets van de vrouw vonden.

Terwijl op de fietsbrug van het pad agenten met lampen staan, wordt het slachtoffer onder de brug op uiterst agressieve wijze misbruikt. De man heeft volgens haar vader haar lange blonde haren al die tijd vastgehad. " Ze is aan haar haren van de brug van het Sjef de Kimpepad gesleurd en hij heeft haar niet meer losgelaten. Steeds moest ze iets anders doen. Er is heel, heel veel geweld gebruikt. "

Als een burgerwagen van de politie richting de brug rijdt, zien ze ineens de fiets van de Helmondse liggen. De vrouw houdt zich aanvankelijk stil, bang dat de dader zal vluchten. Zodra de auto op tien meter afstand is, rukt ze zich alsnog los, richting de veiligheid. De ouders zien dan hun dochter. Mishandeld en verkracht. Ze is opgevangen door slachtofferhulp.
De 30-jarige Helmonder is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Voor zover de politie gisteren kon nagaan, wordt hij niet verdacht van eerdere zedendelicten.

Afbeelding kaart

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook