zondag 4 januari 2009

Dode bij brand door misdrijf om het leven gekomen

Vanmiddag werd bij bluswerkzaamheden in een pand aan de Kaapstraat in Den Haag het stoffelijk overschot van een nog onbekende man gevonden. De politie laat weten dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.Update 7 januari: Een man in een bushokje legde tegen de politie een spontane bekentenis af dat hij het 41 jarige slachtoffer dat bij de brand gevonden was om het leven had gebracht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Postcodeloterij winnares omgebracht.

lilian-pisani-doesburgVanmorgen is in een woning aan de Theresiastraat in Den Haag het lichaam van Lilian Pisani-Doesburg (49) gevonden. Zij bleek doodgeschoten. Daarvoor had om middernacht haar man Francesco zich gemeld op het politiebureau met de mededeling dat hij "iets ergs had gedaan". Hij had het pistool nog in zijn hand.

Kort te voren had het gezin nog 35.000 euro gewonnen in de Postcodeloterij. Politie en familie laten echter weten dat dat geen rol speelt in haar tragische dood.

Lilian was de moeder van drie dochters van 13, 16 en 18 jaar en was regieassistente bij jeugdtheaterschool Rabarber aan de Bilderdijkstraat, waar zij zich al jaren als vrijwilligster inzette voor de toneelgroep Merlijn. Zij zou in scheiding liggen met haar van oorsprong Italiaanse man.

Hiermee heeft Lilian Doesburg mogelijk de twijfelachtige eer het eerste slachtoffer van een levensmisdrijf (moord, doodslag, dood door schuld) in 2009 te zijn.

Update Haar man Francesco krijgt 16 jaar en gaat in hoger beroep. Op 27-9-2011 wordt er 18 jaar tegen hem geëist

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook