vrijdag 9 december 2016

Ex-crimineel Martin Kok doodgeschoten in Laren

Bij seksclub Boccaccio aan de Hector Treublaan in Laren is afgelopen nacht ex-crimineel en misdaadjournalist Martin Kok doodgexhoten.
Volgens getuigen lag de schutter in donkere bosschages rond het parkeerterrein van de seksclub verscholen en zag hij zijn kans schoon toen Kok achter het stuur van zijn Volkswagen Polo zat.

Martin Kok profileerde zich de afgelopen twee jaar als misdaadverslaggever, nadat hij lange gevangenisstraffen uitzat voor twee levensdelicten. Samen met crimineel Dino Soerel sloeg hij in 1989 Peter Giesbergen dood met een barkruk in een Volendams café. Na zijn vrijlating vermoordde Kok op 24 juli 2001 in haar huis in Zwaag de nieuwe vriend van zijn ex-partner, Taxichauffeur Michael Priem(34).

Zijn site Vlinderscrime -momenteel uit de lucht- kenmerkte zich vooral door niets verhullende foto's van misdaadslachtoffer, Kok hadvanwege een aantal provocerende artikelen op zijn website Vlinderscrime.nl veel vijanden in het criminele milieu.

Martin Kok kreeg  een eigen programma bij Pownews, waar hij recent opzien baarde met een reportage over het binnensmokkelen van contrabande in de gevangenis in Heerhugowaard. Hij was al eerder doelwit van een aanslag. Na artikelen op zijn site over de Moccromaffia werd bij een cafe aan de Amsteldijk in Amsterdam een explosief onder zijn auto geplaatst. Hij ontdekte de bom tijdig en kreeg sindsdien enige tijd politiebescherming. Ook werden zijn huis en auto al eerder onder vuur genomen.

Gisteravond zou Kok nog hebben gedineerd met een aantal misdaadjournalisten. Na de ontmoeting reed Kok naar Boccacio in Laren, waar hij vaker kwam. Martin Kok werkte zelf in de seksbranche en runde in het verleden een escortbureau, waar ook gedetineerden prostituees konden inhuren.

Camera's van club Boccacio hebben de aanslag van seconde tot seconde gefilmd, bevestigen medewerkers van de club. De dader(s) zijn waarschijnlijk via een nabijgelegen golfterrein het complex van de club opgekomen. Getuigen zagen na de schoten ook een BMW met hoge snelheid wegrijden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook