zaterdag 2 augustus 2008

Gevangene aan de wandel

Soms is een klein nieuwtje het nauwelijks waard om bij stil te staan en je kunt eigenlijk wel zeggen dat het geen nieuws is, omdat het zo vaak voor komt.

Zo is er per vandaag weer een gevangene zonder toestemming op vrije voeten. Een gedetineerde van de halfopen inrichting De Kruisberg te Doetinchem is met ongeoorloofd verlof. Hij is aan de aandacht van zijn toezicht ontsnapt.

Justitie houdt vol dat het nog niet eens zeker is dat de man ontsnapt is en hij volstrekt ongevaarlijke zou zijn. Desondanks was er een grootscheepse zoekactie. Helicopters boven maïsvelden. Schijnwerpers. Sirenes. Politiehonden. Maar er is verder niets aan de hand mensen. Doorlopen aub.

Zoals gewoonlijk wil Justitie niet zeggen waarvoor de man vastzat. Er is een gevangene ontsnapt en justitie doet weer eens of er niets aan de hand is. Aanstaande week komt het OM alsnog met een politiebericht + foto en naam van boef. Dat wordt slechts in uitzonderlijke gevallen gedaan, maar nee er is niets aan de hand.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Poging tot moord op man in Leeuwarden

kooistra In Leeuwarden is afgelopen nacht de 28 jarige Niels Kooistra (foto) slachtoffer geworden van zware mishandeling, mogelijk poging tot moord, door een 18 jarige randdebiel.

Op weg naar huis met zijn vriendin na een feestje kreeg hij woorden met de 18 jarige. Bij het gevecht dat ontstond wist Kooistra de jas van de 18 jarige te bemachtigen en te ontkomen. Omdat de huissleutels van de jongen echter in de jas zaten, had Niels het fatsoen de jas terug te brengen.

Als beloning werd hij echter met waarschijnlijk een schroevendraaier meermalen in zijn nek gestoken door de dolgedraaide vechtersbaas.

Niels moest geruime tijd op straat worden gereanimeerd door gealarmeerd ambulance personeel, voordat hij met een hoge dwarslaesie op de spoedeisende afdeling van het Ziekenhuis werd opgenomen waar artsen nu vechten voor zijn leven.

Het is te hopen dat deze randdebiel de volgende 30 jaar van zijn leven in de gevangenis mag doorbrengen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Afspraak Holbrook-Karadzic op schrift

imageNadat de servische krant 'Blic' een CIA medwerker citeerde dat de deal tussen Holbrook en Karadzic bestond. Is op de website serbianna, nu ook een kopie van die brief opgedoken:

 

Of deze brief echt is zal nog onderzocht moeten worden maar ik neem aan dat de uitslag van zulks onderzoek nu al vaststaat, voor dat de brief daadwerkelijk is onderzocht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

18 en 14 jaar geëist voor moord op huisbaas

Het Openbaar Ministerie heeft gevangenisstraffen van achttien en veertien jaar geëist tegen de Roemeense geliefden Victor ‘Didel’ I. (22) en Puica ‘Gianina’ B. (21).

Zijworden verantwoordelijk gehouden voor de gruwelmoord op hun huisbaas in de Stuwstraat in Den Haag.
Na het uitspreken van de eis barstte Gianina in tranen uit. Zij had de moord niet gepleegd, maar reikte haar vriend een hamer aan toen hij op 25 november 2006 hun inwonende huisbaas te lijf ging.

Haar wordt ook verweten dat ze niet ingreep toen Didel de moord plande en dat ze heeft meegeholpen bij het dumpen van het lichaam.
Samen met haar vriend wikkelde ze het lichaam in dekens en propten ze het in een kliko. Didel dumpte het daarna in een sloot aan de Ketelstraat. Het stel vluchtte naar het buitenland. Dankzij afgetapte telefoongesprekken konden de jonge Roemenen worden opgespoord.
Didel verklaarde uit noodweer te hebben gestoken. Hij zou ruzie met de Egyptische huisbaas hebben gekregen toen die zijn vriendin ’s nachts zou hebben betast. Tijdens het gevecht zou hij het mes van de huisbaas hebben afgepakt en uit zelfverdediging hebben gestoken.
Het Openbaar Ministerie gelooft daar niets van. Volgens de aanklager heeft Didel doelbewust het licht uitgeschakeld toen de huisbaas ’s nachts van zijn werk thuiskwam. Ook zou hij het slot van diens kamerdeur hebben dichtgestopt, om zeker te zijn van een confrontatie in het donkere gangetje. Didel zou de huisbaas van achteren hebben aangevallen en hem in zijn nek hebben gestoken. De man werd daarna vreselijk toegetakeld. Zijn schedel werd met een hamer verbrijzeld en hij werd acht keer in zijn borst gestoken.
Justitie vermoedt dat ‘geldelijk gewin’ het motief is. Didel nam na de moord de mobiele telefoons en de laptop van het slachtoffer mee. Het stel vluchtte naar het buitenland. Dankzij afgetapte telefoongesprekken konden de Roemenen worden opgespoord.

Uitspraak over twee weken.

Update 15 augustus: De rechter legde Victor ‘Didel’ I. (22) dertien jaar op, zijn 21-jarige partner Puica ‘Gianina’ B. werd bestraft met zeven jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook