maandag 27 juli 2009

Nederlander ontsnapt uit gevangenis Dominicaanse republiek: Oud nieuws

Castel Stan Riemens ontsnapte al in 2005
castel stan riemens
In de telegraaf een melding van de ontsnapping van een Nederlander uit de gevangenis in de Dominicaanse republiek die sinds 12 juli voortvluchtig zou zijn.

De Telegraaf haalt hierbij de Dominicaanse internetkrant Diario Libre aan. Al met al zou het gaan om 61 gevangenen die ontsnapt zouden zijn.

Raadpleging van Diario Libre, leert dat het gaat om de Nederlander Castel Stan Riemens die is ontsnapt. Het artikel roept toch wel vragen op. 61 gevangenen? en dat uit verschillende gevangenissen? Gaat het misschien om een grootscheepse gecoordineerde actie? Wordt Santo Domingo plots geteisterd door 61 desperado’s?

Niets van dat alles, Castel Stan Riemens is inderdaad op 12 juli ontsnapt uit de San Felipe gevangenis in Puerto Plata in de Dominicaanse republiek waar hij gevangen zat voor drugssmokkel. Echter, dat deed hij al in 2005. De andere 60 gevangenen die op de lijst staan, zijn ook in de loop van jaren ontvlucht. Een en ander is te vinden op de website van het Dominicaanse Ministerie van Justitie. De publicatie in Diario Libre werd getriggerd door een recente ontsnapping van een gevangene op weg naar het ziekenhuis en vervolgens bleek het Spaans van de Telegraafredactie niet toereikend.

Castel Stan Riemens, kreeg destijds 20 jaar cel voor 1,5 kg cocaïne.
Inmiddels woont en werkt hij weer in Nederland. Het door zijn advocaat Dr. Manuel de Aza aangetekende beroep tegen de veroordeling is op 26 juni 2006 niet-ontvankelijk verklaard (blz 26).


Zijn ontsnappingsverhaal wordt beschreven in het boek 'Latino King' geschreven door Bibi Dumon Tak dat in januari 2010 wordt verwacht (uitg Querido Slash ISBN 978 90 451 1031 8)

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook