donderdag 18 februari 2010

Jongste verdachten zaak Dirk Post ook vervolgd

De twee jongste verdachten van 12 en 13 in de moordzaak Dirk Post worden ook vervolgd. Zij werden na de moord gearresteerd maar gezien hun jonge leeftijd weer vrijgelaten. Waar ze precies van beschuldigd worden is nog niet duidelijk. Volgens de advocaat van één van de verdachten zijn zij samen met Dirk Post en de hoofdverdachte (15) het Urkerbos ingegaan maar zijn de 2 jongste jongens weggegaan op het moment dat de oudste een mes trok. Uit angst hebben zij toen niets tegen de politie gezegd.

Op 23 februari komt het OM met meer informatie. (De aanklacht zou medeplichtigheid aan moord worden)

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vijf jaar cel voor oplichter 'villaspanjehuren.nl'

Marcel B. (41) is door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot vijf jaar celstraf voor het vorig jaar zomer oplichten van honderden vakantiegangers met de website villaspanjehuren.nl en voor witwassen. De eis was 4 jaar.

B. verhuurde in juli vorig jaar aan ten minste 548 Nederlandse en Belgische vakantiegangers niet bestaande vakantiehuizen in Frankrijk en Spanje. Daarmee heeft hij ruim een half miljoen euro buitgemaakt.

Volgens de rechter heeft B. op „gewiekste, berekende en doordachte wijze“ de honderden vakantiegangers opgelicht. Van het buitgemaakte geld heeft hij rekeningen betaald en een aantal maanden luxe geleefd. Een groot deel is nog niet teruggevonden, omdat hij het geld heeft verborgen. B. verklaarde tijdens de zitting de zwendel te zijn begonnen omdat hij diep in de schulden zat. „Zo zou ik tenminste van de schuldeisers af zijn en dan maar een tijdje in de cel zitten.”

De rechter meent dat de door het OM geëiste straf te laag is. Ook valt de straf hoger uit omdat B. geen berouw heeft getoond en zich niet bekommert om de gevolgen van zijn zwendel. De aanklager kondigde tijdens de zitting aan dat het OM van plan is een ontnemingsprocedure te beginnen, om B. het voordeel dat hij met de zwendel heeft verkregen, af te nemen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook