dinsdag 5 juli 2011

Uitpraak: 10 jaar voor moord op Purl Vijent

Raythandy J. (24) uit Lelystad is door de rechtbank in Lelystad vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar voor de moord op Purl Vijent (24), eveneens uit Lelystad. Het Openbaar Ministerie (OM) had 16 jaar cel geëist.

De rechtbank sprak van „een laffe daad”, maar hield er rekening mee dat J. nog niet eerder is veroordeeld voor geweld. De rechters zagen ook geen strafverzwarende omstandigheden. Purl Vijent werd 30 oktober 2010, na een avondje stappen, van achteren met een puntig voorwerp in zijn hoofd gestoken. Hij liep ernstig hersenletsel op en overleed een dag later in het ziekenhuis.

J. hield in de rechtbank vol dat hij maar één keer had geslagen, maar daar ging de rechtbank aan voorbij. Het OM nam het de dader vooral kwalijk dat het slachtoffer zich niet heeft kunnen verdedigen. Daarnaast vroeg het OM om een hoge straf omdat J. had geweigerd om mee te werken aan een psychologisch onderzoek.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Woningbrand en -explosie mogelijk misdrijf

Er zijn aanwijzingen dat de fatale woningbrand op de Haya van Somerensingel in de wijk Toolenburg in Hoofddorp afgelopen nacht, een misdrijf is. De politie is een onderzoek gestart.

Er kwamen vijf mensen om bij de brand. Het gaat om Iraakse vader Shirwan Mohammed Kadir (43), zijn Russische vrouw Natalia Yurievna (35) en hun kinderen Lana (11), Lisa (8) en Daan (6). Op de Montessorischool , de school van de kinderen, wordt voor opvang en slachtofferhulp gezorgd. Ook buurtbewoners worden opgevangen, zo werd bekend gemaakt op een persconferentie.

De uitslaande brand zou zijn uitgebroken nadat een explosie de achtergevel van het huis had doen instorten. Dit zou rond twee uur vannacht zijn gebeurd. Buurtbewoners hoorden een gil in het huis, waarna het stil werd.

Het gezin woonde sinds ongeveer een jaar in de woning.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Machtsmisbruik en burgerhaat in stadsdeel 020 West

Inmiddels zijn wij al heel wat gewend als het gaat om corrupte Amsterdamse stadsdeelraden. Amateurpolitici, niet zelden van linkse snit, die een puinhoop maken van een stadsdeel en met uw belastinggeld smijten alsof het pokerchips zijn. Zo rolt de lokale politiek. Maar wat we u nu presenteren is weer van een geheel nieuwe corruptie-orde. Dit is een juridische thriller met Kafkaëske wendingen. Het gaat om een stadsdeel, en een stadsdeelsecretaris, dat willens en wetens tracht een burger kapot te maken door een dubieuze aangifte.

Lees verder (GeenStijl)

Uitspraak

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook