zaterdag 5 december 2009

Weer geweld in metro R'dam

Een toezichthouder (61) op metrostation Blaak in Rotterdam is vanochtend mishandeld. Het is het zevende geweldsincident in Rotterdam in drie dagen tijd. De dader is nog voortvluchtig.

De dader probeerde een metropoortje open te trappen om toegang tot de metro te krijgen. Zodra de toezichthouder hem aansprak op zijn gedrag, spuugde de dader hem in het gezicht. Toen de RET-medewerker hem vervolgens achterna ging, werd hij door de man geschopt en geslagen.

Het slachtoffer liep daarbij een hoofdwond op. Ook zijn bril brak doormidden.

De RET roept getuigen op om zich bij geweldsincidenten vooral te melden. „Mensen hoeven niet meteen tussenbeide te springen”, legt de zegsvrouw uit. „Maar we willen de daders wel kunnen pakken.” Sinds begin november kent de RET ook een eigen meldpunt voor dit soort gevallen.

Volgens de vervoersmaatschappij daalt het aantal geweldsincidenten in het Rotterdamse openbaar vervoer wel. „Maar het karakter van de incidenten lijkt soms ernstiger te worden”, merkt de woordvoerster wel op. De stadsregio Rotterdam heeft in totaal 34 miljoen euro per jaar beschikbaar gesteld om het geweld in het openbaar vervoer tegen te gaan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook