woensdag 11 maart 2009

Zoektocht naar Joanne Noordink

Joanne Noordink2 De politie begint vandaag met speurhonden  een grote zoektocht naar de sinds 11 december vermiste Joanne Noordink (27) (foto) uit Aalten. De politie houdt ernstig rekening met een misdrijf en dat Joanne mogelijk tegen haar wil ergens wordt vastgehouden. Aanvankelijk ging de politie uit van een vrijwillig vertrek.

De speurtocht in samenwerking met het Korps landelijke politiediensten KLPD richt zich op locaties binnen en buiten de bebouwde kom van Aalten. Die plekken zijn vastgesteld aan de hand van tips en getuigenverklaringen.

Ondanks tientallen tips is er sinds de dag van haar verdwijning niets meer van Noordink vernomen. Op 23 januari werd er aandacht besteed aan haar verdwijning in het programma 'Vermist'.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak Hoge Raad gunstig voor Wilders

De uitspraak die de Hoge Raad  vandaag heeft gedaan in de zaak van een man die eerder veroordeeld was voor het ophangen van een beldigende poster, is gunstig voor Geert Wilders: De rechter die er uiteindelijk over moet oordelen of Geert Wilders heeft aangezet tot haat en tot discriminatie en of hij moslims heeft beledigd, zal zich moeten afvragen of zijn uitlatingen ''onmiskenbaar'' gaan over een bepaalde groep mensen.

Volgens de Hoge Raad is het niet voldoende voor een veroordeling als iemand zich beledigend uitlaat over een godsdienst, ook niet als de volgelingen zich daardoor beledigd voelen. ''De uitlating moet onmiskenbaar betrekking hebben op een bepaalde groep mensen die zich door hun godsdienst onderscheiden van anderen'', stelt de Hoge Raad. De raad sprak daarom een man vrij die in november 2004 een poster voor zijn raam had gehangen met daarop de tekst: Stop het gezwel dat islam heet. De man was eerder veroordeeld door de rechtbank en het gerechtshof in Den Bosch.

In de zaak van deze man ging het niet om aanzetten tot haat of tot discriminatie, maar alleen om belediging van een groep mensen om hun godsdienst of levensovertuiging, benadrukt de Hoge Raad. In feite zegt de Hoge Raad dat de Islam een kankergezwel noemen niet strafbaar volgens artikel 137c, omdat het slaat op het geloof en niet op de gelovigen.

Bij Tweede Kamerlid en PVV-voorman Geert Wilders is beledigen van een groep mensen een van de zaken waarvoor hij wordt vervolgd.

Wilders moet voor de rechter komen wegens uitlatingen die hij de afgelopen jaren heeft gedaan over de islam en moslims. Aanvankelijk wilde het Openbaar Ministerie in Amsterdam hem daarvoor niet strafrechtelijk aanpakken, omdat zijn uitspraken niet strafbaar zouden zijn.

Personen en instellingen die aangifte tegen Wilders hadden gedaan, waren het daarmee niet eens en beklaagden zich bij het gerechtshof. Vooral advocaat Gerard Spong zette zich daarvoor in. Het Hof bepaalde onlangs dat toch het oordeel van een rechter gewenst is. Wanneer de zaak-Wilders voor de rechter komt, is nog niet bekend.

Zie ook: Hoge Raad heeft gelijk: wij buigen niet voor Allah

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook