woensdag 10 december 2014

Uitspraak: 6 jaar en tbs voor 3 verkrachtingen

Khalid Y. (30)  uit Rotterdam is door de rechtbank van Rotterdam veroordeeld tot zes jaar cel en tbs voor drie verkrachtingen.

Khalid Y. verkrachtte zijn eerste slachtoffer in 2003. Het slachtoffer miste haar trein en moest rond middernacht wachten op het station Hofplein. Y., toen nog maar 19 jaar oud, verkrachtte de vrouw daar onder bedreiging van een mes en beroofde haar.

De tweede verkrachting vond plaats in 2010, toen bij Y. thuis. Een meisje van nog maar net 17 werd mishandeld en meerdere keren verkracht. Daarna werd ze op een station afgezet en huilend aangetroffen. In 2011 hield Y. urenlang een vrouw vast, opnieuw bij hem thuis. Ze werd verkracht, ook met voorwerpen, en gedwongen zijn urine en ontlasting in de mond te nemen.

Eerder had Khalid Y. acht jaar celstraf, maar geen tbs gekregen van de rechtbank. Hij had niet meegewerkt aan een onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Hij is daarna in hoger beroep gegaan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Zustermoord voor de rechter

De rechtbank in Den Bosch behandelt vandaag de zaak tegen  Saïd K. (37) die ervan wordt verdacht 17 april zijn zus Milouda Koudad (39) te hebben vermoord in haar woning aan de Bokkelaren in Den Bosch.

  Volgens het Openbaar Ministerie wurgde K. de vrouw voor de ogen van haar zoontje toen zij weigerde hem geld te geven voor drugs. De man zelf ontkent dat. Hij zou haar wel hebben geduwd tijdens een ruzie, maar die ging niet over drugs. Verder zegt hij nauwelijks meer te weten wat er is gebeurd omdat hij in een psychose zat.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Albert K langer in de cel

  Albert K. (45) uit Oss is naar nu blijkt in oktober in de gevangenis in Zutphen aangehouden omdat hij een vrouw telefonisch diverse keren met de dood heeft bedreigd. Zijn verblijf in de gevangenis dreigt daarom voor de tweede keer te worden verlengd.

   Albert K. werd begin deze eeuw door misdaadverslaggever Peter R. de Vries ontmaskerd als opdrachtgever voor drie moorden, mt als beoogde slachtoffers o.a. Koos en Martin R. Hij benaderde hiervoor Rob Z. die naar Peter de Vries stapte Hij kreeg acht jaar celstraf voor het uitlokken van de moorden.

   In 2008 kwam daar nog drie jaar celstraf bij omdat hij vanuit de gevangenis had geprobeerd de misdaadverslaggever af te persen, omdat hij familieleden en zijn voormalige advocaat bedreigde en twee medegevangenen mishandelde.

   De rechtbank in Den Bosch behandelt de bedreiging van de vrouw volgende week. Het Openbaar Ministerie zal bovendien vragen om de voorwaardelijke vrijlating van de Ossenaar op te schorten.

   Rob van Z. werd overigens in januari 2012 gearresteerd in verband met een moordcomplot:  Volgens justitie gaf hij een huurmoordenaar opdracht om op 13 juni 2010 met een handgranaat een aanslag te plegen op een pand van Sorko en Swane Advocaten en Notarissen aan de Churchilllaan in Amsterdam. De explosie veroorzaakte grote schade, maar als door een wonder vielen er geen doden of gewonden.

   Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook