donderdag 24 april 2014

Eis: 4 jaar wegens moord op medepatient

Tegen een 27-jarige cliënt van de GGZ Westelijk Noord-Brabant, die in oktober 2013 in Halsteren een medepatiënt Vladimir Shachbazov om het leven bracht, is vandaag 4 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

De verdachte, destijds patiënt van een psychiatrische kliniek in Halsteren, vertelde de rechtbank in Breda donderdag dat hij het slachtoffer met een mes in hals en gezicht heeft gestoken. Daarna probeerde hij hem te verstikken, onder meer door zand in zijn mond te stoppen, en begroef het lichaam, in een bos vlakbij de kliniek. Hij had al eerder bekend.

Waarom hij zijn mede-patiënt om het leven bracht, kon de verdachte niet zeggen. Wel gaf de man aan dat hij het 'in een waas' deed. De verdachte verbleef op een gesloten afdeling, maar mocht in overleg naar buiten. Het slachtoffer wilde weer opgenomen worden maar dit was hem geweigerd.

De twee troffen elkaar 's ochtends in het bos vlakbij de psychiatrische instelling. Ze hadden geen ruzie.

Nadat hij de ander had gedood, haalde de verdachte een schepje op het terrein van de kliniek en groef een kuil. Hij keerde terug op de afdeling, waste het bloed van zich af en liet zich behandelen aan een wond die hij zelf had opgelopen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Verdachte dubbele moord Groningen ontkent

Maikel S. (39) die wordt verdacht van de dubbele moord op Trevor Griffiths (71)  en Gudrun Küster (68)  in de stad Groningen erkent met het lichaam van de vermoorde Gudrun Küster te hebben gesleept. Maikel S. ontkent echter zelf verantwoordelijk te zijn voor de moorden

De rechtbank in Groningen buigt zich vandaag over de moorden. De alleenstaande Groningers werden vorig jaar januari op dezelfde dag gedood in hun woningen aan de Waldeck Pyrmontstraat en de Oliemuldersweg. Ze boden los van elkaar onderdak aan de verslaafde en dakloze verdachte. Het bloed van de slachtoffers werd aangetroffen op de kleding van de verdachte.

Verdachte Maikel S. vertelde de rechtbank dat hij het lichaam van Küster op straat vond en naar haar woning sleepte. Hij had een mysterieus telefoontje gekregen dat er iets met haar aan de hand was. Het Openbaar Ministerie komt later op de dag met de eis in de zaak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

OM blundert in moordzaak

Justitie heeft in de zaak rond de van twee moorden verdachte Lau G. (52) en Geert G. (36)  uit Venlo geblunderd door hen niet tijdig op te roepen voor een rechtszitting. Door deze fout dreigt het duo op vrije voeten te worden gesteld, ondanks dat de recherche met een getuigenverklaring nieuw belastend bewijs tegen hen meent te hebben.

Beide verdachten waren gisteren niet aanwezig bij een zitting voor de rechtbank in Maastricht. Het maximaal aantal dagen dat een voorlopige hechtenis mag duren, 110 dagen, verloopt op zeer korte termijn voor het tweetal dat Fouad Bendella en Karim Fourkour zou hebben doodgeschoten en in zuur opgelost.

"Een verdachte behoort tien dagen voor een zitting gedagvaard te worden, dat is hier pertinent niet gebeurd met dit vormverzuim. Justitie blijft in deze zaak maar fout op fout maken. Dan kun je naar mijn mening niet anders dan cliënt vrijlaten", aldus Marcel Heuvelmans, de advocaat van Lou G. Het OM vindt op zijn beurt dat het geen enkele blaam treft.

De zaak tegen Lau G. wordt vandaag voortgezet.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook