zaterdag 13 december 2014

Vrouw neergestoken in Portugaal

Een vrouw (57) is zwaar gewond geraakt nadat zij vanmiddag werd neergestoken in de Waalstraat in Portugaal (ZH). Een man is aangehouden.

  Het is niet duidelijk of de vrouw in het huis of in het portiek aldaar werd neergestoken.

  De zwaargewonde vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis.

  Update 13-12-2014
  De vrouw is in het ziekenhuis overleden. Haar buurman (60) is gearresteerd. De vrouw werdt met een scherp voorwerp op haar hoofd was geslagen. De politie meldde eerder dat de vrouw was neergestoken, maar corrigeerde dit later.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Willem Holleeder gearresteerd

  Willem Holleeder is vanmorgen gearresteerd. Hij wordt op basis van nieuwe feiten verdacht van de moorden op Cees Houtman (2005) en Thomas van der Bijl (2006). De arrestatie is het gevolg van nieuw onderzoek op basis van de verklaringen van de kroongetuige Fred Ros .
  Volgens Ros en inmiddels andere onderzoeksfeiten is Holleeder betrokken bij het plannen van de moorden. Beide slachtoffers spraken voor hun dood met de politie over de rol van Holleeder in de onderwereld. Ze wezen hem aan als afperser. Van der Bijl kondigde aan dat als hem iets zou overkomen, dit uit de koker van Holleeder zou komen. 
  Die lezing is bevestigd door kroongetuige Fred Ros, die een deal sloot met justitie. De arrestatie van Holleeder vanmorgen is in het kader van een nieuw strafrechtelijk onderzoek, en staat los van het Passage-onderzoek, waarin Dino Soerel en Ali Akgun ook als hoofdverdachten van liquidaties terecht staan.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook