maandag 26 januari 2015

Verdachte in moordzaal Els Borst


​Bart van U (38) wordt verdacht van de moord op oud-minister Els Borst. De D66-politica werd bijna een jaar geleden dood gevonden in de garage van haar huis in Bilthoven.

Bart van U., Hij zit sinds 12 januari vast op verdenking van moord of doodslag op zijn zus uit Rotterdam op 10 januari. Nadat DNA-materiaal bij hem was afgenomen, bleek er een overeenkomst met het DNA-profiel uit de zaak-Borst.

De politie gaf onlangs een foto en de volledige naam vrij van Van U. in verband met de dood van de vrouw in Rotterdam. Hij gaf zich niet lang daarna aan. De politie heeft zijn naam niet genoemd tijdens de persconferentie in Utrecht waar de verdenking werd bekendgemaakt.

De politie kijkt nu of de verdachte inderdaad betrokken is bij de dood van Borst, zoals de verdenking luidt. Dat onderzoek is nog gaande.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

verband moorden Berkel Rodenrijs en Steenbergen

De politie vermoedt een verband tussen de moord op GGZ-directeur Rob Zweekhorst (44) in Berkel en Rodenrijs op 1 januari 2014 en een liquidatie van Rinus Moerer (68) enkele maanden later in Steenbergen. Zweekhorst was slachtoffer van een persoonsverwisseling.

De politie tastte maanden in het duister over de moord op Zweekhorst, maar heeft inmiddels naar eigen zeggen veel meer informatie over de achtergrond. Opsporing Verzocht besteedt morgen opnieuw aandacht aan de zaak.

Rinus Moerer om het leven. De man was een bekende van de politie en in januari was hij ook al eens beschoten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook