zondag 15 januari 2012

Dode vrouw in Zoetermeer

Célesta Kempers
Vanmorgen is in een woning op de Van Aalstlaan in Zoetermeer Célesta Kempers (19) door een misdrijf om het leven gekomen. Om 8.30 meldde een man (24) zich op het politiebureau. Hij bekende de vrouw met messteken te hebben gedood.

Volgens buren gaat het om Ruud S., de vriend van Célesta.

Update 24 juli 2012: Ruud S. wordt veroordeeld tot 8 jaar.
Het drama op 15 januari 2012 heeft een aanloop gekend. De rechtbank acht het in de onderhavige zaak van belang om de relatie van verdachte met Célesta en de gebeurtenissen op de avond, nacht en vroege ochtend voorafgaand aan het drama kort in ogenschouw te nemen.
Uit het onderzoek - de verklaringen van verdachte, de overige (getuigen)verklaringen en de prints van camerabeelden in het dossier - komt een beeld naar voren van een zowel verbaal als fysiek gewelddadige relatie, waarin Célesta - die kampt met agressieproblemen - volledig domineert en de onderdanige verdachte degene is die steeds rustig blijft en alles door de vingers ziet. De vader van Célesta verwoordt het als volgt: 'Ruud S. deed alles voor haar'. De moeder omschrijft Célesta als een 'pittige tante', die als ze boos is, ook echt blind van woede is. Ook in de nacht voorafgaand aan het drama blijkt Célesta zich niet onbetuigd te hebben gelaten. Zij heeft verdachte meerdere malen in het gezicht geslagen en hem diverse malen uitgescholden en bedreigd, terwijl verdachte bleef proberen om Célesta te kalmeren en te troosten. Zo heeft een getuige - de jongen waar Célesta die avond in uitgaansgelegenheid Spetters telefoonnummers mee heeft uitgewisseld - gezien dat zij verdachte meerdere keren in het gezicht sloeg en dat verdachte hieronder heel rustig bleef. Ook verbalisant  heeft gezien dat Célesta verdachte die nacht een klap in zijn gezicht heeft gegeven en dat verdachte haar op een rustige manier tot bedaren probeerde te brengen. Ten slotte is op de in de lift gemaakte camerabeelden te zien dat Célesta verdachte in het gezicht slaat. De rechtbank stelt op grond van het voorgaande vast dat Célesta verdachte niet alleen die nacht in januari, maar ook in de daaraan voorafgaande maanden, in fysiek en mentaal opzicht heeft getergd. De rechtbank benadrukt echter dat dit niet kan leiden tot de minste rechtvaardiging voor het uiteindelijke handelen van verdachte. Wel ziet de rechtbank in dit patroon in de relatie - zonder uit het oog te verliezen dat verdachte hierin een eigen aandeel heeft gehad - na de maandenlang door verdachte opgekropte emoties, een (begin van een) verklaring voor de plotselinge explosie van geweld.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook