dinsdag 28 april 2009

Verdachte moord op Paul Schaap ‘wilde misbruik stoppen’

De verdachte van de moord op de vermeende Maartendijkse pedofiel en satanist Paul Schaap (52), wilde misbruikte kinderen redden. 
Bart H. (24) uit Veendam maakte afspraakjes met Schaap om achter de naam van misbruikte kinderen te komen. Bij een laatste bezoek zou hij hem ‘in een roes’ hebben vermoord.

Schaap werd op 4 februari dood gevonden in zijn huis aan de Tuinlaan. Al snel bleek hij door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Onderzoekvan RTV Utrecht lijkt aan te tonen dat er op hem gejaagd werd. In de twee weken voor zijn dood werd er drie keer ingebroken op zijn oude adres. De man werd in verband gebracht met de Satanistische Vrijheidspartij. Hij zou voorstander zijn geweest van pedofilie. Hij is daar overigens nooit voor veroordeeld. Op 15 maart werd de verdachte Bart H. gearresteerd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Smokkelend Eerste Kamerlid treedt af

smokkel2 Eerste Kamerlid Paul Russell (54) van het CDA stapt op. Hij heeft besloten per 15 mei af te treden, na alle discussie die is ontstaan over een pentekening van Rembrandt die hij naar Nederland bracht zonder belasting te betalen.

Hij zou dit doen in verband met „de onjuiste beeldvorming die is ontstaan”.

Russell voerde in 2003 vanuit de Verenigde Staten de pentekening ter waarde van 335.750 dollar in. De douane controleerde bij aankomst zijn bagage en constateerde dat hij 6 procent btw over het ingevoerde kunstwerk moest betalen. Russell kreeg een geldboete voor het ontduiken van de belasting, die hij vervolgens direct heeft voldaan.

De CDA-politicus, die sinds juni 2003 lid van de Eerste Kamer was en ook advocaat is, wilde weten of het terecht was dat hij btw moest betalen en stapte daarom naar de Hoge Raad. Het hoogste rechtscollege stelde hem in het ongelijk. Russell heeft altijd bestreden dat hij kunst heeft gesmokkeld en aangegeven dat hij nooit de fiscale regels heeft willen negeren. Volgens hem ging het om een tijdelijke invoer, waarvoor in zijn ogen geen belasting hoeft te worden betaald. De tekening zou na restauratieonderzoek in Amsterdam in New York worden gerestaureerd, aldus Russell.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Taakstraf voor Patrick van der Eem

Heidi Geerlings
heidi-geerlings(vd-eem)
Patrick van der Eem (36), de man die Joran van der Sloot een bekentenis ontlokte, is door de rechtbank in Arnhem tot een voorwaardelijke taakstraf van dertig uur veroordeeld omdat hij zijn vriendin Heidi Geerlings (30) (foto) met een koevoet heeft geslagen. Dat gebeurde op 13 december 2008 in Arnhem.

Op het moment dat de politie arriveerde, ging Van der Eem er met hoge snelheid vandoor in de auto. De achtervolging die volgde leverde een levensgevaarluijke situatie op, waarna de politie besloot Van der Eem te laten gaan.

Later werd Van der Eem alsnog in zijn woning aangehouden. Hij verklaarde op de vlucht te zijn geslagen omdat hij onder invloed van drugs was. Van der Eem werd in het verleden al meerdere keren veroordeeld wegens mishandeling. Hij en zijn advocaat waren niet aanwezig bij het proces.

De uitspraak is gelijk aan de eis van justitie. Bij de uitspraak hield de rechter rekening met het feit dat Van der Eem al twee dagen in de cel heeft doorgebracht voor de mishandeling.

Vreemde uitspraak, overwegende dat de Marokkaan Bensaïd Nakach 1 jaar cel + 15 jaar TBS kreeg vor het slaan van zijn vrouw met de (platte kant van) een bijl. Me dunkt dat een koevoet minstens zoveel schade toe kan brengen. Ik gun van der Eem geen 15 jaar TBS, maar eens te meer geeft het aan dat de straffen in Nederland totale willekeur zijn.


Update 9 juli 2009: Het werd bekend dat Geerlings Patrick heeft verlaten en met de kinderen bij haar moeder is ingetrokken.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Geen TBS voor kinderverkrachter Geoffrey Jacobs

geoffrey jacobs Geoffrey Jacobs (56) (foto) is door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot twaalf jaar cel wegens de verkrachting van een 9-jarig Bredaas meisje in haar eigen slaapkamer in de ochtend van 10 september 2006.

De celstraf is hoger dan de rechtbank eerder oplegde, maar dat is omdat het hof de TBS met dwangverpleging schrapte die de rechter vorig jaar oplegde.

Omdat de verdachte weigerde mee te werken aan onderzoeken naar zijn geestesvermogens, zijn er volgens het gerechtshof onvoldoende argumenten om te zeggen dat hij iets mankeert. De verkrachting moet hem daarom volledig worden toegerekend.

Belangrijkste bewijzen voor de verkrachting vormen de verklaring van het meisje en een spermaspoor, afkomstig van de verdachte, dat op de vloerbedekking van haar kamer is gevonden.

Jacobs kon worden aangehouden, nadat in een opsporingsbericht op televisie zijn foto was getoond. Geoffrey Jacobs stond eind jaren negentig bekend als de Woenselse steentjesgooier.

Hij trok de aandacht van jonge meisjes in de Eindhovense wijk Woensel door steentjes tegen hun raam te gooien. Als ze dan keken dreigde hij hun ouders te vermoroden als ze niet opendeden.

Het gerechtshof in Den Bosch veroordeelde hem in 2003 voor het laatst tot acht jaar cel wegens ontucht met een 9-jarig meisje in Eindhoven. Klaarblijkelijk weerhield hem dat niet om al in 2006!!!! opnieuw in de fout te gaan. Zeker op proefverlof.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook