donderdag 5 maart 2015

VVD voorzitster voorlopig nog in het gevang.


​VVD-fractielid Kathalijne de Kruif uit Stichtse Vecht blijft nog zeker een week in de gevangenis zitten. De raadkamer van de rechtbank in Utrecht beslist volgende week donderdag of haar voorlopige hechtenis geschorst wordt, zoals haar raadsman vandaag vroeg. Vooruitlopend op dat besluit heeft de raadkamer het verzoek van het Openbaar Ministerie om haar nog dertig dagen gevangen te houden donderdag wel toegewezen, zei een woordvoerster van de rechtbank.

Ex-fractievoorzitter De Kruif zit sinds twee weken in de cel op verdenking van hennepteelt en witwassen. Ze werd samen met zeven anderen opgepakt. De recherche is al maanden bezig met een onderzoek naar de verdachten. Door een telefoontap bleek dat de VVD'ster informatie over de benoeming van een nieuwe burgemeester lekte aan een partijgenoot. Ook daarvoor is zij aangehouden.

Burgemeester Marc Witteman van Stichtse Vecht hoopt dat er snel duidelijkheid komt. "Deze kwestie schaadt het aanzien van de politiek en de gemeenteraad", zei hij tegen de raad. In de Utrechtse plaats gonst het van de geruchten over de politica, die al acht jaar voor de VVD in de raad zit.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook