maandag 23 november 2009

Politie Urk zoekt getuige zaak Dirk Post die skateboard vond

De politie op Urk heeft zaterdag zoekt een mogelijk belangrijke getuige weggestuurd in de moordzaak op Dirk Post (14). Hij kreeg via de intercom van het politiebureau te horen dat er niemand aanwezig was, waarna hij vertrok. Daarbij verzuimde de politie zijn naam te noteren.

De recherche is daarom nu uit alle macht op zoek naar deze getuige die op het politiebureau kwam melden dat hij een skateboard gevonden had.

De recherche denkt nu dat het skateboard van groot belang kan zijn in het onderzoek naar de moord op Dirk Post. Zij heeft daarom via de lokale media een oproep gedaan aan de vinder om zich opnieuw te melden.

Justitie beschikt, zo blijkt, over veel aanwijzingen die Jaap van der H. (15) in verband brengen met de dood van Dirk Post. Het openbaar ministerie zal vanwege de vele aanwijzingen dinsdag 24 november eisen dat Jaap van der H. nog minstens twee weken in voorarrest blijft voor verhoor. Hij zit in beperkingen wat betekend dat hij geen contact hebben met de buitenwereld, uitgezonderd zijn advocaat.

Van de andere twee verdachten, Jelle Pieter R. (13) en Rob H. Jacob van U.(12), is het voorarrest vanmorgen door de Rechter-commissaris met drie dagen verlengd. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de fatale ontmoeting in het Urker Bos, dinsdag. Meer aanhoudingen verwacht justitie op dit moment niet. "We richten ons op deze drie jongens", meldde het OM.

Eind deze week beslist justitie of tegen de jongens van 12 en 13 eveneens een verlenging van hun voorarrest met twee weken nodig is. Ook zij zitten in zogenoemde "volledige beperkingen". Dit houdt in dat advocaten noch hun familie mogen spreken over de verdenkingen en de verhoren. De politie laat zich niet uit over de voortgang.

De eisen van justitie zijn, gezien de zeer jonge leeftijd van de verdachten, opmerkelijk. Justitie voert aan dat de scholieren worden verdacht van een uitzonderlijk zwaar misdrijf, dat de samenleving ernstig heeft geschokt. De familie van hoofdverdachte Jaap van der H. had al bijna gerekend op diens vrijlating.

Update 24 november 2009 De politie heeft inmiddels laten weten dat men niet zeker weet of het een man of een vrouw is. Men heeft hem/haar gevraagd te wachten totdat er een politieman kwam. Toen deze kwam was de persoon er niet meer maar had wel het gevonden skateboard achtergelaten

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook