dinsdag 25 november 2008

Ik heb Natalee verkocht aan een Venezolaan | Weloverwogen strategie Joran van der Sloot?

natalee-foxHet verhaal dat Joran van der Sloot recent aan Foxnieuws verteld is mogelijk een weloverwogen strategie.

In een interview met de Amerikaanse tv-zender verteld hij nu dat Natalee Holloway heeft verkocht aan een man op het strand van Aruba.

Hij zou in februari 2005 in een casino op Aruba zijn benaderd door een man die op zoek was naar 'een blond meisje'. Deze man, die zich volgens Joran 'Elgar' noemde, zou tussen de dertig en veertig jaar oud zijn en Nederlands, Papiamento en Engels spreken. Hij zou de dronken Holloway per boot richting Venezuela hebben weggevoerd. Van der Sloot suggereerde daarmee dat Holloway nog in leven zou kunnen zijn.

Hij verteld dat hij Natalee ontmoette in een discotheek. Volgens Joran zocht Natalee contact met hem. "Ze wilde met me dansen." "Daarna heb ik haar meegenomen om een stukje te gaan rijden. We gingen naar het strand, waar we uit de auto stapten en wat gingen zoenen. Toen kwam de man, die gaf me een zak geld en nam Natalee mee de zee op in een bootje. Ze raakte niet in paniek, maar vroeg wel waarom ik niet meeging. Ze was dronken."

Hij zou van 'Elgar' 10.000 dollar hebben gekregen, waarvan hij 2.000 dollar verdeelde onder twee vrienden die hem hielpen. Van der Sloot zou Fox zelf hebben benaderd omdat hij meer aandacht voor deze lezing wenste. Twee politieagenten die volgens Van der Sloot "het verhaal kenden", zouden door Jorans vader zijn omgekocht. De vader, Paul van der Sloot, was destijds op Aruba werkzaam als rechter in opleiding.

Om zijn verhaal te schragen heeft Van der Sloot Fox News digitale opnamen overgedragen van telefoongesprekken die hij met zijn vader zou hebben gevoerd. Die zou zijn zoon vermanend hebben toegesproken omdat mensenhandel "een serieuze misdaad" zou zijn. Het interview zou ca 7 maanden oud zijn.
Vandaag (25 nov 2008) besteedt Fox News opnieuw uitgebreid aandacht aan de verdwijning van Natalee Holloway.

Het interview met anchor Greta Van Susteren is volgens Fox opgenomen in Azië. Van der Sloot verbleef tot voor kort in Thailand, maar zijn huidige verblijfplaats is na recente undercover-onthullingen van misdaadverslaggever Peter R.de Vries over betrokkenheid bij vrouwenhandel onbekend.

Per telefoon heeft hij de zender na het vraaggesprek laten weten dat het verhaal is verzonnen.

Dat laatste zal niemand betwijfelen zoals ook al blijkt uit de reacties op diverse internet blogs. Het houdt echter wel in dat als Joran betaald werd voor het intervieuw, hij zich door de leugen schuldig heeft gemaakt aan oplichting.

De vraag is echter wat heeft hem bezield dit verhaal te vertellen. Ik acht het waarschijnlijk dat Joran weloverwogen een reputatie als pathologische leugenaar tracht te vestigen door veel verschillende verhalen over Natalee te vertellen. Als ze allemaal verschillend en fantastisch zijn, hoe kun je dan nog één verhaal geloven, ook al zouden daar mogelijke bezwarende dingen in zijn verteld. Daarbij krijgt hij misschien wat geld voor het interview. Het feit dat hij Fox zelf benaderde is hier wellicht indicatief voor. Hij zal toch ergens van moeten leven. De 'stem van zijn vader' lijkt erg op die van Joran en komt weinig natuurlijk over.

Toch had Joran misschien beter een andere versie kunnen vertellen. Mocht de Thaise overheid namelijk in hem geinteresseerd zijn wegens zijn eerdere poging tot 'vrouwenhandel' (meer een poging tot oplichting denk ik) en hij zou daarvoor terecht moeten staan, dan zal het argument: "hij heeft het eerder gedaan" waarschijnlijk wel meewegen. De Thaise rechters die minder dan wij zijn blootgesteld aan het fenomeen Joran, zal dan wellicht minder onder de indruk zijn van het argument: 'ja maar ik lieg altijd'.

Als Joran verschillende versies wil vertellen had hij beter gezegd dat Natalee op het strand een Venezolaan ontmoette en ze vrijwillig in zijn bootje was meegegaan.

Ach, misschien komt dat nog in een volgende versie. Aruba zal heel blij met hem zijn na deze laatste onthulling. Zijn ouders waarschijnlijk ook.

Een paar dagen geleden klaagde van Susteren nog dat de Arubaanse Officier van Justitie niet naar Aruba wilde komen waar zij hem 'nieuw bewijs' wil de presenteren. Het bleek hier echter te gaan om de getuigenis van 'Celeste' die al te zien is geweest in Peter de Vries' ''Joran II"


Transcriptie van de tapes

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: