dinsdag 25 november 2008

Vrijgesproken arts niet verdwenen

De arts die begin 2007 in hoger beroep werd vrijgesproken van doodslag op zijn vrouw is niet spoorloos. Gisteren liet justitie weten dat zij al lange tijd naar de man op zoek was om hem de cassatie "aan te kunnen zeggen". De cassatie was ingesteld op 20 april 2007 maar al die tijd had het OM de man niet kunnen vinden.

Dit is verbazend omdat de man na zijn vrijlating gewoon weer thuis woont en werkt en gewoon ingeschreven staat bij de gemeentelijke basisadministratie. Ook had hij sinds zijn vrijlating al post ontvangen van het Openbaar Ministerie.

Ook de politie zei altijd geweten te hebben dat de man gewoon thuis woonde.

Na publikatie in het Eindhovens Dagblad deelde justitie mede de man inmiddels 'gevonden' te hebben en kon de cassatie 1 jaar en 8 maanden na dato uiteindelijk aangezegd worden.

De arts werd in 2006 veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf voor doodslag op zijn vrouw, maar werd in hoger beroep vrijgesproken toen bleek dat het enige bewijs tegen hem - een breuk in het strottenhoofd van zijn vrouw - berustte op een vergissing van het NFI. De man had zelf altijd vol gehouden dat zijn ernstig depressieve vrouw zelfmoord had gepleegd.

Update December 2009 Justitie heeft opnieuw de aanzegging van de cassatie aan hem betekent. Twee jaar en negen maanden na dato.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: