dinsdag 17 februari 2009

Vrouw onthoofd na vervuilde drugs

Vandaag begon in Amsterdam de rechtszaak tegen Mehmet I. (32) die ervan wordt verdacht in juni vorig jaar een 40-jarige vrouw te hebben gewurgd en vervolgens met een zaag onthoofd, als gevolg waarvan de vrouw is overleden. I. wordt daarom beschuldigd van moord.

In de rechtszaal verklaarde Mehmet dat hij en de vrouw kort daarvoor samen crack gerookt hadden op de achterbank van de auto. Daarna gebeurden bij beiden ''rare dingen''. ''Zij maakte rare bewegingen, alsof ze stikte, en haar ogen deden raar. Ik probeerde haar te schudden''.

De verdachte zei zelf op hetzelfde moment ook last te hebben gehad van de mogelijk vervuilde drugs.

''Ik dacht: ik ga ook dood. Ik kon niet meer ademen en daarna werd het helemaal zwart.''

De politie vond het lichaam van de vrouw op 14 juni in een auto bij een benzinestation langs de A1 bij Muiden.

I. reed op de bewuste zaterdagochtend samen met de vrouw vanuit Amsterdam in de richting van Muiden.

Een getuige verklaarde voor de rechter bij het benzinestation rond zeven uur 's ochtends een ruzie gehoord te hebben op de achterbank van een auto.

Die man belde vervolgens de politie, die enige tijd later arriveerde en de dode onthoofde vrouw in de auto aantrof.

Deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zeiden dinsdag niet te hebben kunnen vaststellen of de vrouw nog in leven was toen zij onthoofd werd.

Wel troffen zij sporen van cocaïne- en amfetaminegebruik in haar lichaam aan. Volgens de deskundigen was zij een regelmatige drugsgebruiker.

In haar bloed vonden de onderzoekers sporen van verscheidene versnijdingsmiddelen die mogelijk in de drugs verwerkt waren, maar daaraan is de vrouw vermoedelijk niet overleden.

De rechtszaak wordt gedurende twee dagen inhoudelijk behandeld. Advocate Benedicte Ficq vroeg om aanhouding om meer onderzoek te kunnen doen. Komende Maandag 23 februari vindt de voortzetting van de zaak plaats. Dan wordt ook duidelijk welke straf het Openbaar Ministerie tegen I. eist.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: