dinsdag 1 december 2009

Verdachte in bewaring ivm overval woning de Lus Zwijndrecht

Een 30-jarige man uit Dordrecht is vandaag in bewaring gesteld door de rechter-commissaris. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de overval op een 82-jarige man uit Zwijndrecht in zijn woning aan De Lus.

Doordat de verdachte als mogelijk vuurwapengevaarlijk kon worden beschouwd, werd de aanhouding te Dordrecht op 25 november 2009 uitgevoerd door een arrestatieteam.

In oktober en november 2009 werden al een 25-jarige man uit Brielle en een 20-jarige vrouw uit Dordrecht in verband met deze overval aangehouden en als verdachte gehoord. Zij zitten eveneens in voorlopige hechtenis. Aan de aanhoudingen ging uitgebreid onderzoek door recherche en wijkpolitie vooraf en de zaak kwam op 11 augustus jl in het TV-programma Opsporing Verzocht. De overval vond tussen 26 en 27 juni 2009 plaats.

De 82-jarige man werd op zaterdagmorgen 27 juni rond 10.30 uur in zijn woning aan De Lus gewond aangetroffen door een medewerkster van de thuiszorg. De man werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht. De daders verschaften zich toegang tot zijn woning waarna de man zwaar werd mishandeld en er geld en sieraden werden weggenomen.

Woensdag 9 december 2009 zal de raadkamer van de rechtbank Dordrecht beslissen over de verlenging van de voorlopige hechtenis van de 30-jarige man.

Update 4 December 2010: De man is in zijn cel opnieuw gearresteerd voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van de Antilliaan gon Daal (27) alias 'Rasta', die op 15 november in Dordrecht op zijn fiets werd doodgeschoten.Eu

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook