maandag 4 januari 2010

Derde aanhouding Dordtse fietsmoord

Er is een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van de Antilliaan Eugon Daal (27) (alias 'Rasta') uit Zwijndrecht. Rasta werd op 15 november vorig jaar op de Zuidendijk in Dordrecht van zijn fiets geschoten. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De derde verdachte werd aangehouden, terwijl hij al in bewaring zit op verdenking van betrokkenheid bij een gewelddadige overval op een 82-jarige man in zijn woning in Zwijndrecht. De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten. De overval op de man was overigens vrij geweldadig. Hij kon als gevolg van de overval niet meer zelfstandig wonen en overleed kort daarop.

In december vorig jaar hield de politie al twee anderen aan op verdenking van betrokkenheid bij de 'Dordtse fietsmoord', een vrouw (24) en een man (42) uit Dordrecht. De man is inmiddels weer vrij, maar blijft verdachte. De vrouw zit nog steeds vast.

Update 20 januari 2011
Jorge Z. (31) en Sabrina van G. (25) staan voor de rechter. Volgens Sabrina had zij Jorge Z. gevraagd haar ex, Daal, bang te maken. Het OM eist levenslang tegen J.Z.
Update 17 februari 2011
Jorge Z. en Sabrina van G worden beiden vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook