woensdag 6 januari 2010

Kroegbaas slaat klant in coma om paar tientjes

Jørgen Roelfzema (34) uit Bussum is volgens zijn vrienden door een kroegbaas in coma geslagen om een openstaande rekening van een paar tientjes in het café.

Roelfzema liep een ernstige hersenbloeding op toen hij op kerstavond met een stok werd afgetuigd in een steeg achter café De Boemel in Bussum. Hij ligt nog altijd in coma. De eigenaar van de kroeg zit vast op verdenking van poging tot doodslag.

Volgens de vrienden van Jørgen gaat het om zinloos geweld. "Onze lieve vriend, maatje en kennis, Jørgen Roelfzema, is deze avond slachtoffer geworden van een zware mishandeling. Om een openstaande rekening van een paar tientjes in de kroeg. Wij zijn verbijsterd, verdrietig, woedend en aangeslagen dat dit nog steeds gebeurt. Wij willen dat dit stopt, dit kan niet meer! Daarom houden wij een steunbetuigingtocht voor Jørgen en al de andere slachtoffers van dit kansloze en zinloze geweld."

Volgens zijn oom is de kans zeer klein dat Jørgen de mishandeling overleeft. "Er is geen hersenactiviteit, hij zal niet meer worden gereanimeerd. Overleeft hij het toch, dan is hij gehandicapt", vertelt de man in de Gooi en Eemlander.

Jørgen was kwetsbaar sinds hij negen jaar geleden een zwaar brommerongeval kreeg. Hij lag toen tien dagen in coma en verloor een deel van zijn hersenpan. Dat is vervangen door een stalen kap. Juist de eigenaars van de kroegen waar Jørgen graag kwam, waaronder De Boemel, waren volgens zijn oom op de hoogte van de situatie.

Update 25 januari 2010 Roelfzema is in coma overleden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook